Croquis: Lær at tegne Croquis

Velkommen til Funguides oversigt over croquis muligheder i Danmark.  Her kan du finde modeller som du kan tegne til et evt. arrangement, eksempelvis polterabend.

Vi har udvalgt dygtige og gode croquismodeller og instruktører som sørger for at jeres oplevelse bliver alletiders. Så anskaf en rigtig model til når du skal lære at tegne croquis istedet for bare at lære det på Youtube

Croquis tegning og kursus

Croquis tegning er en både sjov og interessant aktivitet, oplagt til mange slags events. I forbindelse med polterabend og fødselsdage for eksempel giver croquis en fin følelse af fællesskab, når opgaven skal løses. Efterfølgende sammenligning af tegninger giver anledning til både kommentarer, kritik og gode grin.

 

Teknikken drejer sig grundlæggende om at lære at opfatte motivet og hurtigt få tegnet de væsentligste dele. Det gælder tegning efter levende model, og modellen er som oftest nøgen. Både mænd og kvinder optræder som modeller, og som et arrangement til polterabend eller en fødselsdag kan croquis tegning derfor fint anvendes, hvad enten selskabet består af kvinder eller mænd.

 

Når I sidder sammen i en gruppe omkring modellen, opstår der en god samhørighed i den fælles oplevelse.  Der er noget hyggeligt ved det. Der kan også være noget grænseoverskridende ved at skulle tegne en nøgen model, men der er samtidig noget lærerigt ved oplevelsen. Blandt andet kan du jo forbedre din tegneteknik. Men du vil også opleve følelser og snak angående dette med at tegne et nøgent menneske.

 

Croquis polterabend har gerne en erotisk stemning over sig, og modellerne er her forberedt og udvalgt til denne type arrangement. Men generelt kan en model være af enhver slags, både hvad angår kropsbygning og alder. Et croquis kursus drejer sig som udgangspunkt om at lære at se og at lære at tegne.

Croquistegning lær at tegne

Derfor indebærer teknikken også, at modellen kun forbliver i en bestemt position nogle få minutter. Du skal derfor øve dig i hurtigt at opfatte de vigtigste detaljer og få dem ned på papiret. I forbindelse med at male anvendes teknikken ved udarbejdelse af hurtige skitser, som maleren derefter kan arbejde videre med.

 

Ofte følges croquis modeller af en kompetent instruktør, der giver instruktion og vejledning i den særlige teknik. Foruden de nævnte oplevelser og opbygningen af en speciel stemning vil du derfor også kunne lære noget reelt om at tegne. Du vil få kritik og gode råd, så du kan forbedre din teknik.

 

Alt dette betyder selvfølgelig ikke, at du skal være specielt kunstinteresseret eller være vildt god til at tegne for at have fornøjelse af denne type arrangement. Alle kan være med, og langt de fleste vil garanteret synes, det er både sjovt, hyggeligt og faktisk også lærerigt.

 

Hvis du er dygtig til at tegne og virkelig interesserer dig for det, vil du få noget særligt ud af oplevelsen. Men det kan jo også være, du bliver inspireret til at begynde at tegne, når du først prøver det på denne måde. Selvom du ikke har tegnet førhen, kan du sagtens blive grebet af det i denne specielle situation.

 

I alle tilfælde vil I kunne få en stor og god oplevelse med croquis. Er I en gruppe af mennesker, der skal rystes sammen på den ene eller anden måde, er dette en oplagt mulighed for at skabe samhørighed. Samtidig afprøves nogle grænser, og det kan blive virkelig morsomt.