Gratis oplevelser

Langt de fleste af os danskere holder af spændende og sjove oplevelse, og endnu flere af os holder af gratis ting. Derfor er gratis oplevelser også noget, som størstedelen af os sætter pris på.

Det kan dog nogle gange være lidt svært at finde frem til gode og gratis oplevelser, da mange oplevelser typisk koster penge, hvad enten det er en tivolitur, en omgang ræs på go cart-banen eller noget helt tredje. Der findes dog alligevel en hel del gratis oplevelser rundt omkring i Danmark, som vi ønsker at sætte fokus på og oplyse om her på Funguide.

Derfor finder du også en oversigt over de mange gratis muligheder her på siden. Nogle af oplevelserne gælder hele året rundt, mens andre er mere sæsonbetonede, f.eks. hvis du leder efter gratis oplevelser i sommerferien, så er der også typisk et lidt større udvalg end i det kolde vinterhalvår.

Du vil også opdage, at der både findes muligheder for børn, voksne og ældre, afhængig af hvad du hælder mest til. Der er f.eks. mange udendørs muligheder for gratis oplevelser i København for børn og unge i form af skaterbaner, parkouranlæg og meget andet.

Som sagt findes der rent faktisk et utal af gratis oplevelser for børn, unge og voksne – man skal bare vide, hvad man skal kigge efter. Vidste du f.eks., at det oftest er ganske gratis at deltage som publikummer i diverse TV-shows, når DR, TV2 og nogle af de andre store producenter laver optagelserne? Eller vidste du, at der findes en stor, spændende og meget anderledes gratis legepark i Roskilde, som hedder Pixlpark?

Der findes masser af disse gratis oplevelser rundt omkring i hele landet, mange af dem er udendørs, men der findes også nogle indendørs. Derudover kan du også nemt skabe dine egne oplevelser helt selv, så længe du bare bruger fantasien lidt. Du kan f.eks. tage på en vandretur, cykeltur eller lignende med en rygsæk og et telt på ryggen, og så ellers bare køre derudaf med nogle gode venner. Det koster ikke andet end lidt benmuskler, da der findes rigtig mange steder i Danmark, hvor det er ganske gratis at slå telt op og overnatte.

Leder du efter gratis oplevelser i sommerferien, så er en af klassikerne selvfølgelig en god og hyggelig strandtur. Strandture behøver jo ikke nødvendigvis kun at betyde solbadning – du kan tage ungerne med ned og flyve med drage, finde en person i dit netværk som har en båd, og prøve at blive sejlet rundt i en badering efter båden, eller noget helt tredje. Her på Funguide finder du en god oversigt over rigtig mange gode oplevelse, både betalte og gratis oplevelser, og du finder helt sikkert også noget for dig.