Legeland

Hvis du er på udkig efter det helt perfekte legeland til dine børn, så har du havnet det rette sted.

Her på Funguide finder du nemlig en oversigt over de sjoveste, største og bedste bud på et legeland til de skarpeste priser i Danmark. Hvad enten du leder efter et indendørs legeland eller et udendørs legeland, så finder du med garanti et godt valg her på siden.

Vi har samlet de bedste af de bedste og delt dem op efter geografisk placering, faciliteter og en række andre søgekriterier.  

Tryk på den landsdel hvor du gerne få overblikket over legeland.

Indendørs og udendørs legeland og vandland

Der findes legelande rundt omkring i hele landet; nogle af dem er indendørs med masser af gode indendørsaktiviteter i tørvejr, mens andre er udendørs – f.eks. med vandland og vandrutsjebaner.

Lad dine børn få en super god oplevelse og en sjov dag i et legeland med en masse andre børn, hvor de kan rende rundt og bruge en masse god energi i klatretårne, rutsjebaner, kuglerum og meget, meget andet.

Når du finder et legeland her på siden, kan du klikke dig videre ind på det enkelte legelands side og læse mere om faciliteter, åbningstider og ikke mindst priser. På den måde kan du hurtigt finde frem til et legeland, som passer helt perfekt til dine børn og de oplevelser, som du har tænkt dig at give dine børn.

Der er f.eks. også mulighed for at vælge et legeland, som ligger i forbindelse med en anden god oplevelse. Nogle bud på disse kombinationer, som vi har her på Funguide, er bl.a. Monky Tonky Land i Lalandia, eller nogle af de mange bowlingcentre eller shoppingcentre, som også byder på et stort og sjovt legeland for ungerne.

Alle danske legelande er naturligvis designet og bygget ud fra en række sikkerhedsmæssige foranstaltninger og krav, som stilles til legelandet. På den måde kan du lade dine børn lege sikkert og frit.

 

Aktiviteter og faciliteter i de indendørs legeland

Men hvad byder sådan et moderne legeland i dagens Danmark så på? Der er faktisk kommet en hel del flere forskellige bud på markedet de senere år, og dette har heldigvis skabt en utrolig, innovativ og kreativ udvikling i de mange aktiviteter og faciliteter, som vi ser i de danske legelande i dag.

Langt de fleste legelande, som er repræsenteret her på Funguide, har således alle de klassiske legeaktiviteter såsom store rutsjebaner med en masse forskellige vinkler og farver, en masse hoppeborde og trampoliner, hvor ungerne virkelig kan få brændt noget krudt af, og ikke mindst de altid populære boldlande med tusindvis af bolde og kugler i alle regnbuens farver.

En række af de større legelande her på siden har også enten indendørs eller udendørs gokart på programmet, så børnene kan få lov til at køre lidt rundt mod hinanden eller for dem selv, alt efter hvad de foretrækker.

I takt med at legelandene herhjemme i Danmark er vokset i antal og størrelser de senere år, er der også kommet en hel del flere muligheder til for legelandene, når de bygger deres faciliteter. Dette betyder blandt andet, at du i dag kan finde legelande, som også har store og flotte klatrestativer med en masse udfordringer såsom gangbroer, tunneler og meget mere.

For at komme med et eksempel på, hvor vidt og bredt udviklingen har taget kreativiteten og mulighederne i legelandene i dag, kan vi nævne Børnenes Eventyr Fabrik, som også er repræsenteret her på Funguide. De byder på alt lige fra et hav af sjove tunneller, kæmpe bolde og boldrum til rutsjebaner, klatretårne og en kæmpe vulkan fyldt med sjove udfordringer for alle børn.

Har du behov for at tage de allermindste med på tur, så er der også gode muligheder for dette.

Leos legeland har lavet denne video, som viser mange af et legelands typiske muligheder:

Mange af legelandene herhjemme har nemlig en række faciliteter og legemuligheder, som passer godt til babyer og de allermindste børn, som stadig er på kravlestadiet. På den måde kan du slippe dine lidt ældre børn fri i de mange sjove rutsjebaner, trampoliner, gokarts og meget andet, mens du hygger dig stille og roligt med den helt lille i babyområdet, hvor der er passende, sødt og sjovt legetøj til de mindste.

Et andet eksempel på et af de mest populære legelande herhjemme er Dinos Legeland, som også ligger her i Funguides oversigt. Dinos Legeland passer perfekt til alle babyer og børn i alderen 0-14 år, og som de selv gør opmærksom på, så er mange af deres faciliteter også med til at give forældrene en rigtig sjov oplevelse, når de leger med.

Børnefødselsdag i Legeland

Ønsker du at holde alletiders sjove og uforglemmelige børnefødselsdag, så er der også rigtig gode muligheder for dette i et legeland. Det passer nærmest ikke bedre end at slippe en håndfuld glade og energifyldte børn løs i et af de store og sjove legelande, som du finder her på siden. De fleste af stederne er også meget behjælpelige med at arrangere selve børnefødselsdagen, så den er garanteret god underholdning, mad og drikke og selvfølgelig en hel masse leg, smil og grin.

Børnefødselsdag legeland

Du finder således en masse gode bud på temafester til en børnefødselsdag hos legelandene her på siden, som er skabt til at give dine børn en dag og en oplevelse, de aldrig glemmer. Som eksempel på nogle af disse temafester kan vi f.eks. nævne Børnenes Eventyr Fabrik, som tilbyder både piratparty, prinsesseparty, superheroparty og ridderparty.

Er der tale om en børnefødselsdag kun med piger, så er et prinsesseparty i smukke og pigede omgivelser det oplagte valg, mens en samling drenge kan more sig til et piratparty med piratskibe og pirater malet på væggene omkring sig.

I Dinos Legeland kan du også vælge en temafest til dit barns børnefødselsdag. Her sørger legelandet bl.a. for opdækning, planlægning og underholdning – På den måde kan du roligt slappe af med viden om, at dit barn og hans eller hendes venner får sig en fantastisk fest med god mad og masser af sjov.

Der er også muligheder for de klassiske aktiviteter fra en børnefødselsdag hos de fleste af legelandene – heriblandt skattejagt, slikposer mv.

Du kan bruge søgefunktionen her på Funguide til at finde frem til et legeland, som tilbyder at arrangere børnefødselsdag for dig og dine børn. Du kan også hurtigt se, hvilke slags temafester de tilbyder, samt hvad det hele koster. På den måde kan du hurtigt danne dig et overblik og træffe din beslutning på det bedste grundlag.

 

Hvad kan de voksne lave?

Nogle gange kan det være sjovt at lege med som forældre. Andre gange kan det dog være rart for det fleste af os, hvis vi kan koble lidt fra og slappe af, mens vi ved, at vores børn render rundt og leger i trygge og sjove omgivelser.

Men hvad kan du som forældre så laver, mens dine børn leger i legelandet? Mange af legelandende, som er repræsenteret her på Funguide, tilbyder en række faciliteter til forældre. Du kan klikke dig ind under de enkelte legelandes sider for at se, hvad du kan lave som forældre, mens dine børn leger.

Det kan f.eks. være at få lidt god mad og hyggesnakke i legelandets egen restaurant eller café. Nogle steder er der også områder med gratis WiFi, så du kan få arbejdet lidt på computeren eller din tablet, mens ungerne drøner rundt andetsteds. Der er som regel både sofaer og små loungeområder, hvor du kan hyggesnakke med de andre forældre.

Snup en kop kaffe eller en øl og måske lidt godt at spise, mens du roligt læner dig tilbage og lader legelandets mange sjove udfordringer underholde dine børn. Du kan klikke dig videre ind her på siden og finde frem til et legeland, som byder på en række faciliteter for forældre, som passer perfekt til dine ønsker – samtidig med, at legelandet selvfølgelig egner sig helt perfekt til dine børn.

 

Hvor ligger legelandene henne?

I løbet af de senere år er der sprunget et utal af store og sjove legeland frem i hele Danmark.

Både i København, Aarhus og Odense har du muligheder for at finde et legeland, hvor dine børn kan boltre sig i en masse sjove oplevelser, mens du hygger dig med noget afslapning, lidt arbejde på bærbaren eller en omgang bowling. Det afhænger meget af, hvilket legeland du besøger – de fleste legelande i hele landet har nemlig også nogle gode oplevelser for forældre, mens børnene leger rundt og morer sig i selve legelandet.

Du har måske allerede hørt om Monky Tonky Land i Lalandia, eller måske kender du til steder som Hurlumhejhuset eller Funtasia? Hvad enten du leder efter et legeland i København, Aarhus, Odense eller yderområderne i Danmark, så finder du med garanti et godt sted her på Funguide. 

Der findes også en masse gode oplevelser og legelande i resten af landet, og her på siden finder du et samlet overblik over de største og mest populære steder. F.eks. er Aalborg også et godt sted, hvis du leder efter et indendørs legeland, hvor der både er plads til, at dine børn kan lege, larme og brænde en masse krudt af, mens du tager en slapper og kobler helt fra imens.

De fleste legelande i Danmark er indendørs steder, så der er sikret tørvejr og ingen mudrede og beskidte støvler og andet tøj bagefter. Mange af stederne har også restauranter eller caféer til rådighed, så både du og dine børn kan få lidt lækkert at spise før eller efter legen. Der findes dog også en del udendørs legeparker. Dem finder du nemmest ved at gå til vores oversigter i toppen af siden og så derefter filtrere efter “Sæson” og vælge “udendørs”