Poledance og Aerial Hoop

Poledance er blevet mere og mere udbredt herhjemme de senere år.

Denne kombination af dans og fitness er ikke bare en omgang primitiv strip, men derimod en blanding af styrke og balance. Poledance udføres på en lodret stang, og der findes et utal af måder, hvorpå du kan bruge denne polestang til din dans.

Hvis du vil finde en udbyder af poledance, så vælg en region af Danmark nedenfor, så kommer du til en regional liste over poledance udbydere.

Herhjemme i Danmark er der efterhånden kommet flere og flere dansestudier og danseskoler rundt omkring i hele landet, som tilbyder målrettet undervisning i poledance. Du kan besøge et studie nær dig for at se, om det er noget for dig. Du kan med fordel også medbringe en veninde eller to, da dette hurtigt kan løsne stemningen lidt op de første par gange.

 

Poledancing og Polefitness

Poledance / Polefitness er en perfekt, fysisk aktivitet til dig, som gerne vil blande det fysisk hårde med det elegante, krydret med lidt seksuelle undertoner.

Det kan nemlig sagtens både være fysisk udfordrende, spændende og lettere sensuelt og seksuelt på samme tid, når man sådan bruger den populære polestang som det eneste redskab i sin dans. Nogle gange kan man vælge også at supplere med noget passende poledance tøj, som dels ser godt ud, og som dels er mere behageligt at udøve dansen i.

Hvis du aldrig før har prøvet denne anderledes form for dans og fitness, som poledance er, så kan du hurtigt og nemt få en smagsprøve på dansen. Langt de fleste steder rundt omkring i hele landet, hvor du kan få god og sjov undervisning tilbyder nemlig oftest en gratis prøvetime eller to. På den måde kan du lige se, om det overhovedet er noget for dig eller ej.

Poledance

Det kan godt være en smule grænseoverskridende for de fleste mennesker, den allerførste gang de skal prøve kræfter med den populære polestang. Ikke desto mindre kan det også være, at du bliver fuldstændig bidt af denne sjove stilart inden for dans, lige så snart du har prøvet de første fem minutter.

Poledance har egentlige en række oplagte reference til strip, men omvendt har denne kombination af dans, fitness og styrketræning udviklet sig i en meget mere sofistikeret retning de senere år.

Der findes selvfølgelig også stadig danseskoler og poledancestudios, som tilbyder undervisning i den klassiske, rå og meget direkte form for poledance, som indebærer decideret strip. Men uanset om du er til den klassiske eller mere moderne form, så finder du hurtigt et sted, hvor du kan prøve kræfter med dansen.

Alle de polestudios, du finder her på Funguide, er selvfølgelig udstyret med en poledancing stang, og der vil nogle gange være en polestang til hver enkelt deltager, så man har sin egen under dansen og træningen. Hvis du mangler noget ordentligt poledance tøj, så kan du passende snakke med nogle af instruktørerne på de forskellige studios – de vil altid være behjælpelige med vejledning.

Aerial Hoop og Aerial Ring – Akrobatisk ynde og fremragende træning

Hvis dans og fitness på stangen ikke lige er dig, men du vil have en god træning og udfordre din smidighed, så Aerial Hoop måske noget for dig.

Istedet for en stang er arbejdsredskabet i aerial hoop en stor og forstærket hulahopring, der hænger ned fra loftet.

Aerial-Hoop

Det er så meningen, at man skal lave akrobatiske tricks og skifte positioner, mens man hænger i ringen og man må naturligvis ikke røre jorden samtidig.

Aerial hoop minder mest af alt om nogle af de fascinerende og halsbrækkende numre man ser i cirkus.

Disciplinen kræver selvsagt både styrke, udholdenhed og smidighed og derfor er det helt fantastisk, men også sjov træning.

Hvis man virkelig ønsker en udfordring, så spinnes ringen rundt eller sættes i gyngende bevægelser, mens man udfører sin træning.