Skøjtehal, Curling og Ishockey

Velkommen til Funguides skøjteside, der har som ambition at samle alle Danmarks skøjtehaller og skøjtebaner et sted.

Her kan du også se mulighederne for at spille curling og ishockey.

Klik dig ind på de nedenstående regioner for at se deres liste over skøjtehaller og skøjtebaner.

Skøjtehaller og Skøjtebaner i Danmark

Det er sjovt at stå på skøjter, det synes de fleste, der har prøvet det. Hvis ikke du har prøvet at skøjte, så venter der en ny oplevelse forude. Det er ikke nødvendigt at begrænse sig til de kolde vintre for at kunne skøjte. Du kan skøjte en stor del af året, du skal bare finde en skøjtehal eller en indendørs skøjtebane.

Fordelen ved skøjtehaller er, at du kan opholde dig indendørs. Altså slipper du for at skulle tænke på vejret. Selvom det regner udenfor, kan du godt løbe på skøjter indenfor. Desuden har mange hallerne åbent det meste af året, så du er heller ikke afhængig af årstiden. Du kan skøjte stort set, når du vil.

En skøjtehal kan bruges til mange ting. Foruden de nævnte aktiviteter er der også mulighed for at deltage i isdisco nogle steder. Så hvis du er til musik og dans og samtidig vil kombinere det med sjov på isen, er dette en helt perfekt aktivitet. Oplagt selvfølgelig til at sætte gang i den ved polterabend, fødselsdage, fest med venner og veninder af enhver slags.

Nedenstående video viser lidt om stemning til et isdisco.

 

Der findes skøjtehaller mange steder i Danmark, flest i Københavnsområdet og i Jylland. Men der er også haller til at skøjte nogle andre steder, blandt andet i Odense og i Rødby. Det er forskelligt, hvad de enkelte haller tilbyder af service og aktiviteter. Det varierer også, hvad det koster at leje skøjter og andet udstyr.

 

Prøv at spille curling og ishockey

Nogle steder kan en skøjtehal tilbyde mange forskellige aktiviteter. Foruden selve det at skøjte derudad, kan du for eksempel prøve curling eller endda spille ishockey. Den slags aktiviteter kræver selvfølgelig, at I er flere personer sammen, der kunne tænke jer at prøve en af disse sportsgrene.

Det normale for curling er, at man skal være mindst 6 personer, men det optimale er at være fire på hvert hold, altså 8 personer i alt. De fleste steder, hvor du kan prøve denne sport, tillader de op til 10 personer på samme bane. Udstyr som skøjter og andet samt en instruktør er inkluderet ved arrangementet.

Curling

Curling kan være en ideel aktivitet ved fødselsdage med venner eller familie, ved polterabend, firmaarrangementer, teambuilding eller simpelthen for at have det sjovt med gutterne eller veninderne, måske i forbindelse med en jule- eller påskefrokost. 

I nogle af disse sammenhænge kan ishockey også være en rigtig god ide. Også her gælder det dog, at I skal være nok til at danne to hold. Samtidig kræver denne sport, at I er i nogenlunde fysisk form. Alt udstyr er inkluderet, og nogle steder kan I endda få både dommer og to målmænd med i prisen. Som arrangement kan dette være en fin ide for eksempel til teambuilding og polterabend.

 

Udendørs Skøjtebaner – en perfekt aktivitet om vinteren

For at skøjte skal man jo have noget is at stå på, og det kan man være heldig at få om vinteren udendørs, hvis det er tilstrækkelig koldt. Men du kan godt finde en udendørs skøjtebane, også når det ikke er frostgrader i vejret. Mange steder kan du få adgang til en skøjtebane adskillige måneder af året.

Udendørs Skøjtebane

Fordelen ved en skøjtebane er, at det ofte er en billig måde at løbe på skøjter. Især hvis du tager dine egne skøjter med. Pris og åbningstider varierer fra sted til sted, så du må tjekke forholdene på det sted, der ligger i nærheden af dig.

Du kommer i alle tilfælde til at have det sjovt, når du suser omkring på isen.