Surfing, windsurfing og stand up paddle

Er du frisk på en sjov, våd og anderledes oplevelse ude på vandet? Så er surfing lige noget for dig, og her på Funguide finder du en masse gode oplevelser og muligheder inden for netop surfing i hele landet. Men surfing kan være mange forskellige former for sportsgrene på vandet, og derfor har vi valgt at dæmme lidt op for nogle af de forvirringer, du måske måtte sidde med omkring surfing som generel sportsgren. 

 

Her på Funguide har vi repræsenteret en masse vandsportsklubber-, -skoler, og –kurser, som hver især tilbyder undervisning i forskellige former for surfing. Først og fremmest har du mulighed for at prøve kræfter med helt traditionel surfing på en surfboard – som du kender det fra de amerikanske film, der foregår på Californiens flotte strande. Derudover findes der også kitesurfing, windsurfing og ikke mindst SUP surfing, også kendt som Stand up paddle surfing. Det sidstnævnte er en sportsgren, hvor du står op på et surfboard og bruger en paddle, altså en årer til at komme frem gennem bølgen blå.

Hvad enten du har lyst til at prøve dig selv af med ordinær surfing, SUP surfing, windsurfing eller noget helt fjerde, så finder du hurtigt en udbyder af din foretrukne form for surfing her på Funguide – du kan klikke dig videre ind på siden og læse flere informationer om de enkelte udbydere. Vi har muligheder og oplevelser med surfing fra hele landet lige fra Amager henover Odense til Klitmøller. Find et passende sted og surfkursus for dig, prøv det, og surf derudaf!

Stand up paddle surfing såvel som windsurfing og almindelig surfing er perfekt som en god oplevelse på en ferie. Der er rigtig mange, som surfer i udlandet, men der er også kommet flere og flere surfere til herhjemme i Danmark. Hvis du er på ferie ved en af de hundrede af smukke strandområder, vi har her i landet, så kan du med fordel prøve dig selv af som vaskeægte surfer. Hvis du er i tvivl om, hvilken slags surfing, der er mest interessant eller tiltaler dig mest personligt, så kan du altid tage et smut forbi det altid populære YouTube. Med et par enkelte søgninger kan du hurtigt finde frem til flotte videoer, som viser forskellene på de enkelte former for surfing. Du skal også sørge for, at du har det rette surfingudstyr, når du skal i gang.

Der er forskellige udstyr til de forskellige former for surfing, men fælles for dem alle er, du skal have et surfboard. Derudover kan der være tale om en trækline, årer, et sejl, en våddragt og andet udstyr. Der er naturligvis også forskel på de forskellige surfboards, hvor nogle af mindre end andre, nogle bredere end andre osv. Du behøver dog heldigvis ikke altid at købe udstyr til surfing selv, da mange klubber og surfskoler udlejer eller låner udstyret til dig, når du skal prøve at surfe.