Oplevelsesgaver og oplevelsesgavekort - Se de mange gaveidéer!

Dette er Funguides oversigt over oplevelser, der er velegnede som en gave til en du holder af.  Alle disse gaveidéer kan samtidig købes som gavekort gennem vores partnere.

Vælg den kategori der passer bedst til den du skal købe gave til, herefter vil du blive præsenteret for et stort udvalg af oplevelsesgaver.

Hungrer du efter ny inspiration til fantastiske gaveideer og gaveønsker, så er oplevelsesgaver måske lige det, du leder efter. Oplevelsesgavekort er det fremmeste inden for gaver, da det er minder, der varer ved for livet. 

Oplevelsesgave

Oplevelsesgaver – Hvad idéer er der til oplevelsesgavekort?

Det korte svar; helt vildt meget! For der er rigtig mange sjove, hyggelige, underholdende, forkælende og forsødede ting, du kan lave med et oplevelsesgavekort. Så ved du ikke, hvad du skal give i gave, får du her en rigtig god og bred vifte af glimrende forslag til gaveideer og oplevelsesgavekort. 

Gode gaveideer er der nok af, og mulighederne for at finde et unikt oplevelsesgavekort er rigtig store. Er du til den mere stilfærdige af slagsen, så er mulighederne helt på lige fod – hvis ikke større, da du blandt andet kan tage en tur i en biograf, spille bowling, køre gokart, gå på jagt, deltage i ølsmagning og måske tage til dans. Tænker du endnu endnu større, så er der rejser, kroophold, weekendophold, spa og wellness eller et cruise. Der er gode gaveideer, som kan udleves til en lav pris, og oplevelsesgavekort fås til stort set hele landet. 

Vi gennemgår her nogle af de mest populære oplevelsesgavekort

Gavekort til kroophold og weekendophold på hotel

Hvad giver man dem, der i virkeligheden har alt?

Jo, hvad med et gavekort til kroophold i Danmark eller en tur på hotel eller et helt andet hyggeligt ophold?

Oplevelsesgaver vinder frem i stor stil. De materielle gaver under juletræet bliver færre og færre. Man er så også fri for at bytte den sweater, som overhovedet ikke passer!

Her på siden viser vi mange eksempler på gavekort for 2, som uden tvivl vil bringe masser af glæde. Det er bare noget andet end at få pengesedler i kuvert som gave og ofte mere romantiske. Med et gavekort til weekendophold kan man bare gå på opdagelse i listen med mange spændende steder at tilbringe dyrebar kvalitetstid med et romantisk ophold.

Det vigtigste er, at man kommer et smut væk fra hverdagen og de daglige rutiner. Det giver et hårdt tiltrængt frisk pust, når man ikke selv skal stå for madlavning, oprydning og vask af sengetøj. 

Et hotelophold med middag for 2 er den sikre vinder for forældrene, der måske tilmed kan få passet børnene en weekends tid. Der vil helt sikkert blive sat pris på det at de kan holde, mens du står for hjælp med det praktiske på samme tid.

Kroophold

Når der skal hygges igennem…

Én ting er naturligvis at tage på weekendophold med al den luksus, det indebærer. Men skal det være noget ud over det sædvanlige, kan et minicruise måske også lokke?

Ja, en tur rundt på havet behøver ikke tage flere måneder. Det kan sagtens være nogle enkelte dage, der skal afsættes til formålet. Dette må siges at være en oplevelsespakke af de helt gavmilde!

Hvis personen skal forkæles til den store guldmedalje, så tænk lidt anderledes og prøv et slotsophold i stedet. Det bliver ikke mere luksus end et gods eller slot. Udvalget er mangfoldigt, da Danmark er fyldt med slotte og godser. De flest af disse har ekstra god mad i gourmetklassen og ligeledes en smuk park, hvor man kan gå romantiske tur. Personen der får et sådant ophold vil blive helt euforisk.

Booking af gavekort foregår gennem links her på siden. Tjek tilbud ud om forskellige gavekort til dem, der ikke mangler flere materielle goder. Der er rabat at få fingrene i, hvis man holder sig til så får man en god pris. 

Oplevelser i gave går helt sikkert ikke af mode igen. De stunder på året, man husker bedst, er gerne dem, hvor man kommer et smut væk fra bolig og job og holder fri.

Der er masser af fristende muligheder i vores eget lille Danmark. Et kroophold kan være så hyggeligt – både forår, sommer, efterår og vinter.

Du kan også ramme den rigtige oplevelsesgave ved at kigge nærmere her på siden efter et ophold. Giv et weekendophold eller lignende til dem, du holder allermest af. De vil takke dig for det mange gange sidenhen!

Gavekort Cafébesøg, brunch og romantisk middag for 2

Gavekort kan bruges til mange forskellige ting. Man kan fx give en romantisk middag for 2 til parret, der kunne tænkes at have brug for noget alenetid væk fra hjemmet – og måske endda børn.

Et gavekort til cafébesøg fungerer ofte på den måde, at man har flere caféer at vælge imellem. Modtagerne af gaven kan derfor selv vælge, hvad middagen skal bestå af – og hvor den skal indtages. 

En café er et uforpligtende sted at tilbringe nogle timer sammen væk fra køkken og opvask. Man kan tage ud at spise en ganske almindelig hverdagsaften for at få lidt nye indtryk. 

Cocktails for 2 egner sig mere til fredag eller lørdag aften. Det bliver hurtigt festligt, når de kulørte drinks får ben at gå på. 

Et gavekort er med til at åbne nye døre til steder, man måske ikke tidligere har besøgt. Og sådan kan ét besøg blive startskuddet til en hel række af hyggelige middage for par, der holder af at tilbringe tid sammen ude i byen. 

Gaveidéer er der nok af. Det gælder om at finde frem til det, der rammer plet. Oplevelsesgaver er gerne dem, der spreder allermest glæde i sidste ende. 

Romantisk middag for 2

Sådan forkæler man parret, man holder af

Du kender måske et par, som kunne trænge til at komme lidt væk hjemmefra – hvad med at give et cafebesøg for 2 i gave?

Så kan de selv vælge, om menuen skal indebære sushi, luksus brunch, vinsmagning eller en god gedigen tur på Jensens Bøfhus.

Oplevelser som gave er anderledes end de sædvanlige materielle gaver. Til jul kan man risikere at få en hel masse ting, der siden viser sig ikke rigtig at blive brugt. Det kan sagtens være, at det man i virkeligheden ønsker sig, er en tur ud at spise med alt inklusive!

Her på siden finder du nyheder om oplevelsesgaver af enhver art. Der er mange sjove og anderledes bud på gaver, man ellers ikke lige var kommet på at købe. Tag gerne kontakt til de enkelte udbydere for at skræddersy oplevelsen bedst muligt til et par, der trænger til lidt forkælelse. 

En romantisk middag kan indeholde alt muligt. Det behøver ikke være en middag med levende lys på bordet. Tag udgangspunkt i dem, der skal modtage gaven, når du bestiller gennem tilbud her i udvalget. 

 

Gavekort til biografen, Tivoli og Zoo

Hvis du er blevet træt af at give materielle gaver til jul, har vi løsningen til dig lige her! 

Hvad med at lægge noget under juletræet, som ikke fylder alverden og som er anderledes? Noget, der til gengæld giver store oplevelser for modtageren af gaven…

Giv oplevelsesgaver i form af gavekort Tivoli, Djurs Sommerland eller endda en tur i Legoland. Børnefamilier har sjældent brug for flere hårde pakker. En tur ud sammen, med maksimal hygge på menuen, kan man til gengæld altid bruge.

Forlystelser er der nok af i lille Danmark. Du kan plukke det gavekort ned fra hylden, som vil sprede allermest glæde. Der er noget for enhver smag – alle steder i landet. 

Tivoli på en dejlig sommerdag er et sikkert hit. Ture til andre forlystelsesparker kan sagtens vise sig lige så vellykkede. Et besøg i zoo er helt sikkert heller ikke at gå af vejen for. 

Indløs et gavekort til oplevelser for hele familien.

Gavekort til Tivoli og Zoo

 

Hvad med at give en tur i biffen som gave?

Nordisk Film byder på en tur i biografen – på alle årstider. Selv regnfulde sommerdage kan byde på store oplevelser, når mørket sænker sig i den lokale biograf. 

Film er bare bedre, når der er masser af popcorn og et blødt sæde at tage plads i! Hvis du ikke ved, hvad du skal give i julegave, vil et biografgavekort være den sikre løsning. 

Man kan naturligvis selv vælge, hvor og hvornår, det skal indløses – og hvilken film, det skal bruges på.

Gavekort biograf

 

Oplevelsesgaver med fart, spænding og sport

Okay – vi har de vildeste oplevelsesgaver til dem, der holder af et sus af de helt store!

Hvad med at give et gavekort til noget, der får adrenalinen frem i kroppen?

Det er slet ikke sikkert, at det er materielle gaver, der skal til for at få smilet frem hos modtageren. Du kender måske én – eller flere – men benzin i blodet og uendelig meget lyst til spænding fra morgen til aften.

Find gaveidéer her på siden, som vil tilfredsstille lige nøjagtig de behov. En udflugt i ubåd eller luftballon kan da være hyggeligt. Skal der endnu mere smæk på, vil en tur i Lamborghini, sportsvogn eller måske endda fly være lige sagen?

Eller hvad med bridgewalking – der er langt ned men sikke en oplevelse og udsigt.

Eller prøv en tur på wakeboard – fuld fart henover vandet!

Skal man sådan virkelig blæses igennem, anbefaler vi et besøg i en vindtunnel. Så kan alle deltagere prøve, hvordan det er at svæve frit som en astronaut. 

Jo, der er nok af oplevelser at give i gave. Det handler om at vælge det, som vil bringe allermest glæde.

Oplevelsegaver fart og spænding

Sport og sjov som oplevelsesgave

Det er muligt at pakke sublim hygge ned på et gavekort og fx lægge det under juletræet. Bowling kan gives til dem, der vil forkæle et selskab med en tur i det lokale bowlingcenter. Hertil kan jo sagtens høre både snacks og våde varer med procenter i.

Golf vinder mere og mere frem som friluftssport. Et gavekort til den lokale golfklub kan blive startskuddet på masser af kvalitetstid i frisk luft og godt selskab.

Brug en gavekort skabelon her på siden til at skræddersy oplevelser til dem, du holder af. Du kan gå på jagt efter en rabatkode, som vil betyde fordelagtige priser. 

Der er gode muligheder for at byde på oplevelser med både fart og spænding i. Noget for dem, der slet ikke gider kede sig! 

Der er noget for enhver smag, så er du til action og adrenalin, så er der bestemt også noget for dig. Hvad med en tur i en fed bil – måske din yndlingssportsvogn, eller en tur i en luftballon? Hvis det ikke er højt og vildt nok, så kan du også få en tur i rummet!

Med almindelige brugsting får du ikke de samme oplevelser, som hvis du fx får et gavekort til en sjov begivenhed eller noget udfordrende, som måske en tur i en luftballon eller et race i en fed sportsvogn.

 

Oplevelsesgaver massage, wellness og spa

Du kan sørge for forkælelse til den store guldmedalje. Gaver behøver slet ikke være materielle. Der er ofte meget mere at komme efter, når gaver fører til kvalitetstid af den gyldne slags.

Der er rigtig mange, som har travlt til hverdag. Hvordan hjælper man bedst muligt igennem endnu en uge med maksimal fart på fra morgen til aften?

Jo, massage vil komme som sendt fra himlen. Man lægger sig bare til rette og lader massørens erfarne hænder gøre arbejdet med at få kroppen ned i gear. 

Der kommer et helt nyt menneske ud af det i sidste ende. Pludselig føles dagens pligter ikke længere nær så uoverskuelige efter sådan en oplevelse.

Oplevelsesgave Wellness og spa

Et spaophold betyder ny energi til kroppens batterier

Du kan give en tur med wellness og spa som gavekort, hvis du er i tvivl om, hvad der skal ligge under juletræet. Her vil du blive medvirkende til, at modtageren får ny energi og et tiltrængt afbræk fra hverdagen. 

Selvforkælelse kan sagtens gives som gave, hvis du kender en eller flere, der kunne trænge til lidt ekstra omsorg. Det kan fx være den travle børnefamilie, hvor forældrene lige får et par fridage med maksimal fokus på afslapning fra morgen til aften. 

En af de mest romantiske spaophold er smukke Ystad Saltsjöbad der ligger i Skåne – fyldt med luksus og så hyggelig. Et must go med en veninde eller kæresten.

Gavekort til oplevelser kan gives til næsten alle.

Der er rigtig mange muligheder med gaveoplevelser, som er det nye sort. Der ligger også langt flere oplevelsespakker under træet til jul, og der bliver købt og givet unikke gavekort til ting som brunch, vinsmagning, kroophold, bungee jump, faldskærmsudspring, bridgewalking og meget mere. Så er du på udkig efter nogle helt særlige gaveønsker, så kan du med fordel vælge oplevelsesgaver, som vil give dig minder for livet.

Og så er det i øvrigt ofte noget, som giveren også kan få glæde af, da det er langt sjovere at have nogen at dele oplevelser med. Så mangler du anderledes gaveideer, så rammer du spot on med et gavekort til din kæreste, kone, ven eller familiemedlem. Alle elsker det, og der er uendelige muligheder.

Oplevelsesgavekort skal opleves og det oftest sammen med andre, så man kan dele den gode stund. Det er derfor blevet mere populært at vælge nogle særlige oplevelsesgavekort som gaveideer. Dine gaveønsker kan være alt fra brunch til golf, gourmet frokost, natur, luksus gastronomi og hotelophold.

Er du frisk på at prøve og smage, opleve, føle, indtage og gribe muligheder, så er gavekort til oplevelser den ideelle gave. For du kender det alt for godt – du skal købe en gave til en, du står nær, men det er det samme tilbagevendende problem – du ved ikke, hvad du skal købe. Med et oplevelsesgavekort går du altså aldrig helt galt i byen. Uanset om det er en gave til ældre, børn, din kæreste, til ham eller hende, et gavekort for 2 eller for 3, så finder du altid masser af idéer, som du kan ramme plet med.

Oplevelsesgavekort

Vi er ikke i tvivl om, at oplevelsesgavekort er kommet for at blive. Det imødekommer forbrugernes behov og ønsker om at købe noget, som er nemt at erhverve, og noget som er rigtig godt og brugbart, for den der modtager. Det er ren win win gaveideer, da du endda også, hvis du er heldig, kan inkludere dig selv i gaven.

Så alle kan bruge et gavekort til oplevelser, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan få af ydelser og ting på gavekort i dag. Du kan endda købe dem billigt her på nettet – nemmere bliver det ikke, og der er stort set garanti for succes.

Køb unikke gaver med fede gaveønsker på gavekort og glæd den, du skal give gaven mest muligt. Det er da bedre at glæde med en god gave frem for, at sweateren i den forkerte størrelse alligevel skal byttes. Det er oplevelserne, der gør os rige – ikke penge. Giv en gave der kommer fra hjertet, og som varer ved og ved. Sådan er den perfekte gave!

Black Friday, guld, sølv og bronze gavekort. Og så en hel masse andet. Der er masser af oplevelsesgaver at vælge imellem her på siden, hvis man kigger sig omkring. 

Du kommer ikke til at høre om, at gavekort bare er udløbet – for fristelserne vil sikkert være for gode til ikke at benytte sig af dem.

Der er noget at komme efter i alle dele af landet. Du kan give en gave, der bidrager til forøget livsglæde, når modtageren ønsker det. Alle kan have brug for at få kroppen helt ned i gear engang imellem.

Oplevelse som gave

Et oplevelsesgavekort er en billet til at få mere ud af livet. Det er en mulighed for at lave noget, som du ellers ikke plejer at begive dig ud i. Samtidig er det den perfekte gave til den kvalitetsbevidste og kræsne modtager, som er svær at overraske. Med oplevelser rammer du hovedet på sømmet, da du mildest talt kan give hvad som helst i gave.

Luksus gourmet, gavekort til wellness og spa, en frokost eller noget helt fjerde, som kan friste en eventyrlysten sjæl, der er frisk på at afprøve nye ting.

Der er naturligvis forskel på, om du skal give en gave til din kollega, som du ikke kender privat, eller om det er til din søster. Er det til kollegaen, så rammer du spot on med nogle mere simple ting, som alle kan lide.

Gastronomi, cocktails, chokolade eller måske en tur i en biograf. Er det til din kære søster, så ved du måske lige, hvad hun godt kunne tænke sig. Et spaophold, et weekendophold, et kroophold, rejser eller måske en ølsmagning, som kan tilføre lidt løssluppenhed og afslapning i en ellers så travl hverdag. Buddene er mange, men man kan aldrig få for mange gode oplevelser.

 

Oplevelsesgaver til par 

Er det til par, så er et kroophold eller en brunch et godt bud. Det er nemt og bekvemt at købe – lige så vel som at bruge. Oplevelsesgavekort skal udleves, og kaster du gaveregn over din kære, så er her gaveideer nok til de næste mange års oplevelser.

Hvorfor ikke forære oplevelsesgaver til par, som aldrig bliver trætte af at komme ud og nyde livet? 

Her på siden får du en hel række af fristende forslag til aktiviteter for to personer. Der er noget i alle egne af landet og for alle aldre. Det er egentlig bare at klikke sig rundt for at finde lige præcis det, der vil bringe allermest glæde. 

Gavekort oplevelser for 2 kan gælde til utrolig mange forskellige ting. Det behøver slet ikke være den traditionelle biograftur med middag. Hvis man tænker lidt kreativt og ud af boksen, kan man i den grad forære en gave, som ikke bliver glemt. 

Det kan være stille og roligt, hyggeligt og lærerigt på samme tid. 

Hvad med at forære en vinsmagning med alt, hvad dertil hører? I nogenlunde samme kategori hører et kaffekursus for dem, der vil have glæde af at brygge fantastisk kaffe både lørdag og søndag morgen.

Et chokoladekursus hører også til i kategorien for livsnydere. Her lærer man at lave sin egen chokolade helt fra bunden. Så kan det være, at juletiden bliver ekstra sød og smagfuld!

Oplevelses gaver for par og 2

Oplevelsesgaver for 2, der gerne vil være aktive sammen

Et gavekort til oplevelser kan også betyde, at man skal ud at røre sig og få frisk luft under vingerne. 

En ballonflyvning, med al den udsigt det medfører, vil være en uforglemmelig oplevelse for det nygifte par. Eller hvad med sølvbryllupsparret, som aldrig har været bange for at komme ud og prøve noget nyt sammen?

Man kan også forære udflugter rundt i vores lille Danmark, som har så meget natur at byde på. 

Sort sol med Sort safari er en tur til det sønderjyske – en naturoplevelse langt ud over det sædvanlige. Se en million stære lette i samlet flok og få noget godt til ganen på samme tid. 

For de friske kan en kanotur også anbefales. Landet er rigt på vand, så der findes næppe nogen mere oplagt måde at komme hurtigt omkring på. Det er udflugt, oplevelser og samarbejde på én og samme tid. En perfekt måde for parret at komme hinanden mere ved end til hverdag. 

Overvej, hvad der vil passe særligt godt til det par, du ønsker at forære et gavekort til oplevelser. Der kan hurtigt komme gang i planlægningen juleaften, når gavekortet pakkes ud og byder på en en hel række af spændende oplevelser for 2.

 

Oplevelsesgaver til ham

Ved du, hvad man altid kan give mænd, der ikke ønsker sig noget som helst?

Gavekort til oplevelser!!!

Giv et gavekort til ham, der fortjener at komme ud og hygge sig. Hvad med at gå sammen med andre for at forære det faldskærmsudspring, han altid har gået og drømt om?

Oplevelsesgaver til ham, der bare holder af at hygge sig med venner, er også en mulighed. 

Whiskysmagning er oplagt, hvis der holdes af de stærke og dyrebare dråber whisky. Mindre kan selvfølgelig også gøre det – vinsmagning eller ølsmagning er også i høj kurs hos mænd i alle aldre. 

Her på siden får du et overblik, der giver en masse at vælge imellem. Du kan forære lige det gavekort, som vil føre til oplevelser, man ikke glemmer. 

Børn kan få hjælp til at forære oplevelser til verdens bedste far. Der skal naturligvis også være noget særligt til ham, der fylder 50 år. 

Det er bare noget andet at få oplevelser i gave. Man kan ikke holde dem i hånden – til gengæld varer de resten af livet som dejlige minder!

Oplevelsesgave ølsmagning til ham

Noget vildt eller lærerigt – eller begge ting på samme tid?

Der er egentlig ikke nogen grænser for, hvad man kan forære et gavekort til, når det kommer til oplevelser. Vi præsenterer dig for et bredt udvalg – måske finder du præcis, hvad du søger, lige her.

Eksempler på oplevelser, der kan slå benene væk under de fleste:

 • En tur i fly hen over Sjælland i selskab med en erfaren pilot. Så kan man da sige, at der kommer luft under vingerne.
 • En dykkertur med harpunjagt. Mærk hvordan det er at komme ned i havets dyb og gøre sig som undervandsjæger. 
 • Virtual reality i København. Science fiction-elskeren skal ikke snydes for en tur gennem portalen til en anden verden. 

Og der er mere, hvor det kommer fra. Skal der diskes op med noget særligt til fars dag, juleaften eller runde fødselsdage, kan det være et oplevelsesgavekort, der skal investeres i.

Du kan overraske ham med alt godt mellem himmel og jord – og helt ned på havets bund!

 

Oplevelsesgaver til hende

Oplevelsesgaver til hende, der allerede har alle de par sko, man kunne ønske sig, er en oplagt idé!

Vi guider dig her på siden til en lang række gavekort til veninden – eller måske til mor – bare fordi hun fortjener det.

Der af adskillige gode grunde til at forære et gavekort til oplevelser. Man kan i mange tilfælde selv vælge, hvad de skal bruges til. Det er på den måde muligt at skræddersy oplevelser, som passer perfekt til hende, der skal fejres.

Oplevelsesgavekort til hende, der holder af at komme ud at hygge sig, kan betyde mange ting. Her giver vi dig god inspiration til at forære minder for livet i gave.

Hvad med:

 • Flødebollekursus til hende, der ganske enkelt aldrig kan få nok til den søde tand. Her lærer man at lave sine egne flødeboller helt fra bunden.
 • Madlavningskurser på velansete kokkeskoler flere steder i landet. En del af gaven kunne så være, at veninderne deltager på det samme kursus. Så kan det være, der skal hygges igennem og laves mad.
 • Food walk i Århus en lun sommerdag går man heller ikke fejl af. Det gode selskab er igen et absolut must!

 

Oplevelsesgaver til hende

Der kan også komme mere fart på oplevelserne

Selvom det drejer sig om et oplevelsesgavekort til kvinder, så kan der sagtens komme action på menuen.

 • Til polterabend vil det være oplagt med en tur i svævefly for hende, der aldrig rigtig kan få det vildt nok!
 • Eller hvad med et besøg i klatrepark, hvis man ikke er bange for at begive sig op i højderne?

Oplevelser er den bedste måde at sige ‘jeg elsker dig’ på. Det kan både være familien, veninderne eller manden, der overrasker med et gavekort.

Sig det med oplevelser i stedet for materielle gaver, når noget særligt skal fejres. Du kan gå på opdagelse i udvalget her på siden. Det er også muligt at forære et åbent gavekort, hvor modtageren selv kan vælge mellem hundredvis af fristende tilbud.

Om det ender med vinsmagning eller bagekursus er underordnet. Det, der betyder noget er, at dit gavekort fører til dejlige minder, som varer ved.

 

Oplevelsesgaver til hele familien og børn

Hvis børnefamilien skal ud og more sig er der masser af sjove aktiviteter her på siden. Vi giver inspiration til oplevelsesgaver for hele familien. Det er egentlig bare at dykke ned i udvalget for at få den næste udflugt i kalenderen.

Det er meget vigtigt for harmonien i familien, at man ind imellem forlader hjemmets trygge rammer og rutiner. Man mærker hinanden meget bedre, når man kommer ud at opleve noget nyt sammen.

Forældrene ser pludselig, hvor store børnene er blevet. Og børnene vil takke forældrene for at byde på endnu et eventyr af nye oplevelser. Det kan være vildt og aktivt – men også bare hyggeligt og lærerigt.

Lad os dykke ned i nogle eksempler på oplevelsesgaver til børn og deres forældre. Det er kvalitetstid for hele familien, så det batter.

Hvad med:

 • Chokoladekursus, hvor familien i fællesskab lærer at designe deres egne chokolader helt fra bunden? Der skal samarbejde til – og så er hyggen total, når man nyder det færdige resultat bagefter.
 • 2 timers klatring med instruktør? Den aktive familie kan nå helt nye højder. Der kommer sved på panden – og så kan man betragte hinandens anstrengelser undervejs.

Oplevelsesgaver familier og børn

Alt det bedste til børnefamilien

Der er skam også muligheder for at komme ud i den friske luft og tilbringe god familietid.

Book her på siden:

 • Ridetur for hele familien. Både store og små kan have godt af en tur på hesteryg i den flotte natur.
 • Ballonflyvning. Okay – hvis børnene skal imponeres, er dette en oplagt mulighed. Man kommer højt til vejrs og svæver igennem det danske landskab.
 • Udendørs madoplevelser. Hvis familien trænger til et måltid væk fra hjemmet, så er det fristende at tilberede og indtage vildmarks-brunch eller gourmet-middag i Mols Bjerge, hvor man selv laver mad.

Find konkrete forslag til den næste familietur i vores oversigt. Book herefter et uforglemmeligt eventyr for både store og små.

Du finder noget for enhver smag og pengepung. Det behøver ikke være dyrt for at være godt. Det, der betyder noget er, at familien kommer ud at høste ny energi sammen.

God fornøjelse med at få rusket lidt op i rutinerne!

 

Oplevelsesgaver til de ældre

Hvis du vil gøre noget rigtig godt for de ældre medlemmer af familien, så skal der oplevelsesgaver til bedsteforældre under juletræet.

Det kan selvfølgelig også være, når endnu en rund fødselsdag skal fejres – eller endnu en bryllupsdag for parret, der har holdt sammen gennem tykt og tyndt i adskillige år.

Hvorfor skulle man give endnu en ting i gave?

De ældre medlemmer af familien har sikkert allerede, hvad de skal bruge. Noget, man dog aldrig bliver mæt af, er gode oplevelser. Det er fx et stort hit at booke aktiviteter, hvor bedsteforældre tilbringer kvalitetstid sammen med deres børnebørn.

Oplevelsesgaver til ældre – og deres børnebørn:

 • Flødebollekursus. Alle børnebørn elsker, når deres bedsteforældre tager sig tid til at lære dem nye ting i køkkenet. Det må selvfølgelig også godt være noget lækkert og til den søde tand og ikke bare almindelig mad.
 • Karamelsmagning. Man behøver slet ikke tilberede de søde sager selv. Et arrangement for bedsteforældre og børnebørn kan også indebære, at man bare smager på et hav af hjemmelavede karameller.

Oplevelsesgaver til ældre

Forkælelse for de ældre

Vi har også aktiviteter i udvalget, der egner sig bedst kun til det ældre publikum.

Giv en oplevelsesgave, der betyder ny energi:

 • Tempelmassage. Alle kan have godt af en tur i spa. Dertilhørende massage gør, at man er et nyt menneske efter endt behandling. De slidte kroppe vil have godt af en solid omgang wellness.
 • Sort Sol i Sønderjylland. At komme ud i den friske luft er alfa og omega for et sundt liv. Her kombineres den flotte jyske natur med fænomenet Sort Sol, hvor millioner af stære letter på samme tid. En oplevelse af de helt særprægede.

Du kan også overraske de ældre familiemedlemmer med et gavekort til oplevelser af enhver art.

Der er masser af forkælelse at komme efter her i udvalget!

 

Oplevelsesgavekort til fester og særlige anledninger

Oplevelsesgaver er idéelt til alle særlige anledninger og selvom det ikke er gratis er det penge givet godt ud. Nedenstående har vi samlet de mest typiske anledninger og lejligheder

Bryllupper

Hvorfor ikke give en bryllupsgave, som ikke bare kommer til at stå i et eller andet hjørne og samle støv?

Oplevelsesgaver bryllup er en sikker vinder, når man finder noget, der ikke vil gå i glemmebogen. Alle ting har en udløbsdato – men det har minder ikke. Du kan finde oplevelser for livet her i vores udvalg.

Forkæl det nygifte par med et dejligt ophold, hvor der er rigeligt med muligheder for at nyde hinandens selskab. Giv også gerne et oplevelsesgavekort, hvor der er flere ting at vælge imellem. På den måde kan den perfekte bryllupsgave skræddersyes af parret selv.

Og så er det nemt at købe et gavekort. Husk lige en flot buket blomster ved siden af – så er den hjemme.

For parret, der holder af maksimal velvære fra morgen til aften:

 • Spaophold, wellness og massage er der rigeligt af at vælge imellem. Man kan sagtens kombinere med overnatninger, så der virkelig er tid til at komme ned i gear. Meget mere romantisk bliver det ikke.
 • Gourmetophold. Velvære hænger også meget sammen med det, vi indtager af mad. Her er der kun anvendt eksklusive råvarer til at tilberede måltiderne. Og så gør det heller ikke noget, at omgivelserne er luksuriøse i enhver henseende.

Oplevelsesgaver til bryllup

Oplevelser for det aktive par

En oplevelsesgave til bryllup behøver ikke kun handle om at komme ned i gear. Find også aktiviteter med smæk på i vores udvalg.

Hvad med:

 • Pilot for en dag. Hvis det nygifte par skal rystes sammen, kan der være god grund til et stort sus oppe under skyerne.
 • Stand up paddle boarding. Aktiviteter på vandet er oplagte at søge imod i Danmark med masser af kyster. Her lærer parret sammen at begå sig på et paddle board.

Find mange flere spændende oplevelsesgaver her på siden!

 

Konfirmationer

Hvad der er en god konfirmationsgave er der mange meninger om. Det kommer helt og holdent an på dagens hovedperson – konfirmanden eller konfirmandinden.

Her vil vi koncentrere os om at give oplevelser til konfirmanden, som han/hun aldrig glemmer. Materielle goder kommer der sikkert nok af på gavebordet. Hvorfor ikke fokusere på at stå for nogle minder, som brænder sig fast i hukommelsen?

Oplevelsesgaver kan være alt mellem himmel og jord. Det kan være udendørsaktiviteter, og det kan være indendørs hygge. Her på siden kan du finde lige nøjagtig det, der vil passe allerbedst til den pågældende konfirmand. 

Til konfirmanden, der holder af fuld aktivitet og gang i den:

 • Wakebord. Konfirmanden kan få en tur gennem Aarhus Ø, som aldrig glemmes. Et vaskeægte adrenalinsus af de store. 
 • Forbryderjagt i Nyhavn er en mulighed, hvis man er til den slags. I selskab med andre kan man komme til at udforske Nyhavn på helt andre måder end de sædvanlige. 
 • Banecykling. En stor oplevelse for cykelentusiasten, som ikke kan få nok fart på. En supersjov oplevelse for alle deltagere med benzin i blodet.

Konfirmationsgave

Giv en konfirmationsgave med eventyr i

Et gavekort til konfirmand kan sagtens sparke døren ind til et vaskeægte eventyr. 

Du kan bl.a. booke følgende oplevelsesgaver gennem vores udbydere her på siden:

 • Bunker skattejagt. Historiens vingesus blander sig med god gemen skattejagt, når eventyret går løs i og blandt de vestjyske bunkere. 
 • Virtual reality. Det hele behøver ikke foregå i kendte rammer. Ved at tage virtual reality-brillen på, træder man gennem en portal til en helt ny verden. En stor oplevelse for både børn og voksne.

Kort sagt – der er masser af aktiviteter for unge i konfirmationsalderen at komme efter. 

At give oplevelser i gave kan meget vel være det, der bringer allermest glæde i sidste ende!

Du kan også se nedenstående video for inspiration:

 

Studenterfester

Studenterne springer ud i den tidlige sommertid. Det er sikkert og vist. Men hvad, der skal gives i gave, kan bringe store overvejelser frem. 

For hvad har de nye studenter egentlig mest glæde af – materielle gaver eller en oplevelse for livet?

Det er helt op til dig at vurdere.

Her på siden kan du finde idéer til en gave i form af oplevelser til studenten. En studentergave til ham eller hende, som vil bringe glæde på dagen – og varme erindringer, når studentertiden for længst er overstået. 

Sjove og aktive oplevelsesgaver:

 • Rodeotyr. For drengerøve (og piger) vil en tur op på den vildeste tyr i byen betyde masser af latter. Det kan fx være en forsmag på endnu flere sjove aktiviteter i løbet af aftenen. 
 • Lasergame. Her dyster hold mod hinanden med lasergeværer i hånden. På nøje designede baner går det løs. En vildt morsom omgang krig for alle deltagere.
 • Megaboksning. Hvad er mere velvalgt end boksning med KÆMPE boksehandsker for dem, der har et godmodigt horn i siden på hinanden? Her kan man få brændt noget krudt af.

Gavekort til studenterfest

Og så til noget mere rolige oplevelser

Vi præsenterer naturligvis også et udvalg af aktiviteter for studenter med knap så meget trang til adrenalin i kroppen.

Efter eksamensperioden er det absolut på sin plads med afslapning, før sommerferien byder på et nyt kapitel.

Hjælp den nybagte student helt ned i gear:

 • Spa og wellness. Venindegruppen kan forkæles med hver deres gavekort til spa og wellness. Så kan man selv vælge den form for massage ud, der frister allermest. 
 • Ansigtsbehandling. Før studenterfesterne kan ansigtet blive befriet for stress og få ny energi. Måske en super gaveidé til hende, der rigtig skal pyntes før alle festlighederne?

Og der er mange flere bud på en oplevelsesgave til studenterfester, hvor de kommer fra!

Fødselsdage

Ved du, hvad man giver til ham eller hende, der ikke rigtig ønsker sig noget til fødselsdag?

Svar: Et gavekort til oplevelser!

Her på siden har vi samlet en lang række oplevelsesgavekort, hvor man selv kan vælge fra fristende tilbud. Hvis du mangler idéer til fødselsdagsgaven, kan du med fordel taste præferencer ind i søgefunktionen og se, hvad der kommer frem. 

Det skulle næsten være mærkeligt, om ikke der er et eller andet, som kan bruges til gave. 

Om ikke andet kan man give flere hundrede mulige oplevelsesgaver på én gang i form af et bredt dækkende gavekort. 

Fødselsgaver oplevelser

Oplevelser til hende

 • Tempelmassage. Her kan fødselaren få velvære ind i kroppen og komme ned i tempo. I eksklusive lokaler sørges der for den helt rette stemning og behandling. 
 • Rundvisning og vinsmagning. For hende med smag for de dyre dråber vil dette være en øjenåbner af de store. Der kan selvfølgelig købes ‘smagsprøver’ med hjem.
 • Intro til hot yoga. Yoga i meget varme lokale er et stort hit for mange. Måske skal dagens fødselar også bydes indenfor i fællesskabet?

 

Oplevelsesgaver til ham

 • Faldskærmsudspring. Det koster selvfølgelig lidt, så måske kan man gå sammen om at give denne oplevelse for livet? For ham, der trænger til et sus af dem, som kan mærkes.
 • Madlavningskursus. Hvis fødselaren har ytret ønske om at kunne udrette mere i køkkenet, er et gastronomisk kursus på en kokkeskole meget velvalgt, så de kan lave den lækreste mad.
 • Rundvisning og ølsmagning. Øl går man sjældent fejl af. Her får man så også lige beretninger fra bryghuset med i samme ombæring. Det bliver helt sikkert en fornøjelig omgang, efterhånden som dråberne finder indenbords. 

Du kan plukke lige de oplevelser ned fra hylden, som passer allerbedst til dagens fødselar. 

Giv oplevelser i gave, når du virkelig vil flotte dig!

 

Fars dag

Den perfekte fars dags gave er den, der vil bringe maksimalt med glæde.

Præcis, hvad det er, vil være individuelt. 

En oplevelsesgave til far er dog altid et godt bud på noget, som vil tage kegler hjem. Her kan du finde aktiviteter af enhver slags. Der er noget for enhver smag og helt sikkert også noget for den far, du er på udkig efter oplevelser til. 

Fars dags gave

Du kan fx købe et gavekort til over 250 forskellige oplevelser. Så er der da ‘lidt’ at vælge imellem. 

Hvis du allerede ved, hvad der skal til, kan du også købe en skræddersyet oplevelse, som vil brænde sig fast i hukommelsen for altid. 

Bud på oplevelser, man kan give i gave til fars dag:

 • Kaffekursus. Hvis verdens bedste far samtidig er verdens største kaffeelsker, vil det sikkert være på sin plads at lære at brygge sin egen kaffe. Så kan det være, hyggen skrues op søndag morgen!
 • Undervandsjagt. Hvis dagens far er til action – hvorfor så ikke prøve at dykke og skyde med harpun?
 • Flyv selv et fly. Men behøver ikke uddanne sig til pilot for at få lov at tage styringen over et fly. Man indtager cockpittet sammen med en erfaren pilot – og så ser man ellers Sjælland godt fra oven.

 

Ellers er der en video med gode idéer til fars dags gave oplevelser her:

Oplevelser, der fører god motion med sig

Det er egentlig bare at dykke ned i udvalget af vores bud på en oplevelsesgave. Der er en hel masse at komme efter. 

 • Beerwalk i København. Du kender måske til fænomenet ‘foodwalk’. Nu kan byen så også indtages med gode historier og frisk øl i hånden. Meget oplagt gave til den aktive og ølglade far.
 • 2 timers klatring er lige sagen for action-manden i alle aldre. Der er en instruktør tilknyttet, så men ved, hvor man skal sætte fødder og hænder. 
 • Er det til mænd, så er en ølsmagning måske på sin plads

God fornøjelse med at ramme plet!

 

Mors dag

Der skal forkælelse til på mors dag. Så meget er sikkert. Men præcis, hvordan der skal forkæles, kan der være mange veje til. 

Du kan prøve at sige det med et gavekort i år. Vi præsenterer dig for en hel liste med oplevelsesgaver til mor, der sikkert vil gå rent hjem. En mors dags gave kan være meget andet end blomster og chokolade. 

Hvorfor ikke forære nogle mors dag oplevelser væk, som altid vil blive husket med stor glæde?

Oplevelser kan sagtens pakkes ned og foræres som gavekort. Der er nok at vælge imellem.

Forslag til aktiviteter:

 • Tandem paragliding er for moren, der ikke frygter at komme højt til vejrs. Det er en oplevelse, man ikke glemmer lige med det samme – sandsynligvis aldrig nogensinde. 
 • Introduktion til golf for 2 personer. Til parret, der længe har haft ønske om at blive aktive sammen. Her tages man ind under huden på den klassiske golfsport – måske får man lyst til meget mere. 
 • Kitesurfing er der også godt gang i. Tjek i det hele taget udvalget her på siden, hvis mor elsker både havet, vinden og fart over bølgetoppe!

 

Mors dags gave og gave til mor! Morsdag gave - Gave til mor

Tid til forkælelse

Enhver mor kan naturligvis også trænge til nogle timer med forkælelse. 

Vi guider dig til perfekt velvære til mor i løbet af ingen tid:

 • Spadag. Her bliver der virkelig mulighed for at pleje både sind og krop i eksklusive omgivelser. Wellness massage er en fast del af programmet. 
 • Aromamassage. Sænk skuldrene, tæl til ti og lad afstressningen begynde. Alle tiders mulighed for at komme ud på den anden side som et nyt og energisk menneske. 
 • Kroophold. Man kan selvfølgelig også forære en gave, man selv deltager i. Gå på opdagelse i udvalget af ophold – bare for en weekend.

Spred glæde på mors dag – sæt i gang!

 Jul og Julegaver

En julegave behøver ikke fylde alverden. Et oplevelsesgavekort tager ikke meget plads under træet – til gengæld kan det føre til minder for livet.

Hvis du synes, at det har taget lidt overhånd med alle de materielle julegaver til jul, så er der heldigvis mange gode idéer til oplevelsesgaver af forskellig slags. 

Oplevelser som julegaver

Et gavekort i julegave behøver på ingen måde være en skuffelse. Selvom man ikke kan pakke en konkret ting ud, sætter de mange aktiviteter gang i tankerne. Forventningens glæde kan allerede begynde, når man ved, hvad der venter i det nye år!

Man kan giver oplevelser i julegaver til både kæresten og veninden – eller ham eller hende, der virkelig allerede har alt. Store oplevelser til jul bliver man ikke mæt af. 

Manden, som aldrig ønsker sig noget, kan godt begynde at finde plads i kalenderen:

 • Vær pilot for en dag. Den ultimative drengedrøm kan blive til virkelighed. Adgangsbilletten kan ligge under juletræet til den heldige mand. Her kommer man op og ser det hele lidt fra oven. 
 • Dags- og aftenture i kajak. Det nye år kan blive startskuddet på en lang række hyggelige dage med kajaksejlads i centrum. Det begynder med et gavekort.

True story har lavet deres egen top 5 over julegaver til ham:

Vi har også oplevelsesgaver til kvinder til jul:

 • Maleri og drinks er noget, der vil sætte gang i det kreative sind. Hvis man aldrig helt har fundet plads til sin kunstneriske åre, kan det være nu, det gælder.
 • Årskort til koncertoplevelser. Her kan man selv vælge, hvilke arrangementer, der skal i kalenderen. Pluk det bedste ned fra hylden.
 • Latte art workshop. Lær at brygge din egen café latte, som du bedst kan lide den. Skal det være en fin svane eller et smukt blad, der dekorerer den næste kop kaffe?

True story har lavet deres egen top 5 over julegaver til hende:

Giv oplevelser i stedet for hårde pakker. På den måde bliver der også mere plads rundt om juletræet og til nogle ekstra julegaver!

 

Forhandlere af oplevelsesgavekort.

Der er efterhånden en jungle af butikker, som udbyder disse herlige gaver og mange andre lignende tilbud.  Nedenfor har vi samlet de mest almindelige steder at købe disse gaver.

Så er du en af de mange, der overvejer at købe oplevelsesgavekort fremover, så ved du nu, hvor du kan finde dem. Det er blevet en populær dille, men heldigvis er verden fuld af oplevelser, så butikkerne løber ikke tør lige foreløbigt.

Køb oplevelser i den lokale detailhandel

Oplevelsesgavekort har gjort sit indtog i detailhandlen – det er typisk Smartbox og Godream du kan finde her og det er samtidig også de mest almindelige.

Oplevelsesgavekort kan blandt andet fås i store butikker som Bilka, Bog og Ide, Coop, Føtex, Netto, Kvickly, Bilka, Elgiganten m.fl

Der er altså mange steder, hvor du kan købe Smartbox, gavebox og supergavekort som gavekort oplevelser. De er nemme at indløse, der er nem ombytning, hvis det behov opstår, og det er uproblematisk at få kontakt til udbyder.

Så man kan trygt købe dem i detailhandlen.

 

Køb oplevelsesgaver online

Det største udvalg finder man dog online dog er der færre udbydere og her vil vi primært pege på:

DuGlemmerdetaldrig/Truestory, smartbox/bellevue, GoDream, SendEnTanke og Gogift – hvor Truestory og GoDream er de største.

Det er nemt med booking via alle de steder og sider, og du finder altid dine billige oplevelsesgavekort hos en forhandler. Du finder også print selv gavekort på nettet. 

Fordelen er også at du i ro og mag bedre kan finde den rigtige oplevelse til din kære.  De mest solgte oplevelser er tit også de mest upersonlige og uoriginale, så vi anbefaler online køb.

 

Køb gavekort igennem Funguide.

Udover de nævnte online forhandlere, så er der et utal af websites, der henviser til udvalgte forhandlere.

Funguide er en af disse, hvor vi har taget de mest almindelige oplevelser der kan bruges som gaver – men også de allerfedeste til forskellige lejligheder.

Vi samarbejder i den henséende med Truestory/DuGlemmerDetAldrig og GoDream og du vil finde deres bedste muligheder her på sitet også.

Godream logoTruestory Logo

Uanset hvor du vælger at købe dine oplevelsesgavekort, så er du garanteret en skøn og underholdende oplevelse – alt afhængigt af, hvad du kaster dig ud i. Er det en middag for 2, så er der naturligvis ikke samme underholdningsværdi, som hvis du skal have en tur i en luftballon. Du kan altså købe dem nemt online – og det er oplevelser, der overgår guld og rammer platin på oplevelses hitlisten.

De er billige – men igen er det afhængigt af, hvad du ønsker at give. Du får dog sikkert gaven til særdeles favorable priser ovenstående steder, som er nogle af Danmarks mest velrenommerede virksomheder inden for både detail og e-commerce.

 

Oplevelsesgavekort – hvor kan de bruges?

Der er rigtig mange butikker og eventsteder, som har taget konceptet om en oplevelsesgave til sig. Derfor er der også et enormt udvalg af butikker og services, der kan opnås via oplevelsesgavekort; selv chokolade og cocktails.

Det er ren og skær gaveregn, som har indtaget den danske scene, hvor køberne og forbruger i langt højere grad går op i at få nogle ting, som de ikke bare lige selv tænker over at købe. For med en stigende e-handel, så bliver det nemmere for forbrugerne at købe de ting, de gerne vil have. Men med eventyrlige oplevelser kan du sikre dig en rigtig god og mindeværdig gave, som varer ved og ved. Du tager minderne med dig overalt – det gør du ikke med dine andre gaver.

Derfor anbefaler vi altid, at du bliver rig på oplevelser. Uanset om du vælger en tur i rummet eller en brunch, så er det gaveideer, der giver minder på den ene eller anden måde. Action med adrenalin eller afslapning med et weekendophold. Du kan få det hele – du kan endda også kombinere dem.

 

Oplevelsesgaver FAQ

+

Hvorfor er det en god ide at give oplevelsesgaver?

Der er mange gode grunde:

 1. En oplevelse vil ofte skabe varige minder fremfor materielle gaver.
 2. Der er mulighed for at give en mere personlig gave gennem oplevelsesgaver.
 3. Det er nemt at finde en god gave, da udvalget af oplevelser er stort og de fås til mange forskellige priser.
+

Hvad kan man give af gode oplevelser?

Udvalget er kæmpestort – men nogle af de mest almindelige er ophold på spa, kro og hotel, middage, café og brunch, biografgavekort o.lign.
Her på Funguide har vi dog en kærlighed for de lidt mere udsædvanlige oplevelser – dem man ikke lige ellers får oplevet – såsom ballonture, kør en Lamborghini, mad og bagekurser, en tur i et svævefly.

+

Hvem forhandler oplevelsesgaver?

Oplevelsesgaver kan både købes i detailhandlen hos butikker: Bilka, Bog og Ide, Coop, Føtex, Netto, Kvickly, Bilka, Elgiganten m.fl, men også Online hos Truestory, GoDream, Sendentanke m.fl.

Du kan også finde de bedste oplevelsesgaver her på Funguide.

+

Hvor kan man købe oplevelser og oplevelsesgavekort?

Oplevelser og oplevelsesgavekort kan købes både offline og online.

Du kan finde et kæmpestort udvalg af de bedste oplevelser og oplevelsesgavekort her hos Funguide.

Vil du hellere ned i en butik med et smallere udvalg – så kan du prøve hos boghandleren, Dansk Supermarkeds butikker og Coop’s butikker.

+

Hvor kan man købe Godream?

GoDream kan man købe rigtig mange steder både online og nede i de lokale supermarkeder og boghandlere. Det er ofte et mere snævert udvalg i butikkerne.

Hvis man vil have det største udvalg, så skal man online. Vi har et fint udvalg af GoDream oplevelser her på Funguide.

+

Hvor kan oplevelsesgaver bruges?

Den oplevelsesgave man køber viser dig typisk også hvilke steder i landet og hvilke udbydere man kan bruge gavekortet hos.

Nogle oplevelsesgaver kan kun bruges et sted i landet, mens andre kan bruges over hele landet og ved mange forskellige udbydere.

+

Hvad siger loven om gavekort?

Kort opsummeret siger loven at:

 • Et gavekort gælder op til 3 år fra udstedelse MEDMINDRE andet er opgivet på gavekortet
 • Elektroniske gavekort kan veksles til kontanter mod et mindre gebyr også 12 måneder efter udløbsdato
 • Går butikken konkurs vil gavekortets værdi ofte være tabt.

Læs hele lovgivningen om gavekort her: Konkurrence og forbrugsstyrelsen

+

Hvor længe gælder et gavekort?

Et gavekort gælder så længe som butikken oplyser, at det gælder. Hvis det ikke er oplyst så gælder gavekortet 3 år fra udstedelse.

Tidsfristen må dog ikke være urimelige korte.

+

Kan man få pengene tilbage for et gavekort?

Ja – Hvis det er et elektronisk gavekort. Forstået ved, at det er et plastikkort med stregkode eller chip. Eller hvis gavekortet er udstedt gennem mail eller sms, så kan man få dem udbetalt kontant.

Butikken kan dog kræve et mindre gebyr for at gøre dette og man kan kun få beløbet udbetalt op til 12 måneder efter udløb.