Polterabend aktiviteter - Idéer og forslag

Her på Funguide kan du finder gode polterabend idéer, og du kan kigge rundt blandt de mange lege, aktiviteter og forslag til oplevelser og events.

Vi har samlet en række af de bedste udbydere af polterabend aktiviteter i Danmark.   

 

Da vi har samlet virkelig mange idéer, aktiviteter og forslag til jeres polterabend, så er de blevet kategoriseret.

De er kategoriseret efter, om det er en polterabend til mænd eller kvinder eller efter hvilket geografisk område, festen skal afholdes i.

Så vælg den kategori der passer bedst til dit behov.

Polterabend idéer til en god, sjov og måske anderledes Polterabend

Du kender helt sikkert dilemmaet; det er tid til at planlægge den bedste polterabend for din veninde/ven, inden det store bryllup, men lige nu er listen med idéer og aktiviteter helt tom.

Drømmen er at planlægge en perfekt dag, som fejrer din veninde/ven præcis, som de fortjener. Netop sådan en dag, som I om mange år, kan kigge tilbage på med gode minder og fyldt med gode oplevelser.

Hvis du står i netop dette dilemma, ved du helt sikkert også godt, at en af de sværeste discipliner er at finde de bedste idéer på et begrænset budget. Måske har du og de andre gæster allerede brugt lidt for mange penge på en ny kjole og sko til brylluppet, og nu skal polterabenden klares for få penge.

Men fortvivl ej – I kan sagtens få skabt en mindeværdig fest med både hyggelige og sjove aktiviteter for få penge!

På denne side har vi, udover at have samlet bunkevis af forslag til aktiviteter fra forskellige udbydere, også fundet gode råd og tips til at få skabt en festlig polterabend. Vi har gjort det nemt at finde en masse sjove og anderledes idéer til en polterabend, som passer til deltagernes livsstil. Det vanskelige er naturligvis så at udvælge så de passer med tid, budget og logistik.

Er I mange om at skulle planlægge polterabenden, kan det være svært at holde styr i alle de idéer og forslag, som bliver kastet op i luften. Der er helt sikkert mange meninger og holdninger at tage hensyn.

Netop derfor vil vi i det næste afsnit forsøge at guide jer til, at få planlagt dagen og valgte de rigtige aktiviteter, til lige præcis jeres kommende brud/gom.

 

Party-Planner-Woman-polterabend
Foto: // Planlæg den perfekte polterabend med tips og råd fra Funguide.

 

5 gode tips til at vælge de “rigtige” aktiviteter

Hvilke forslag og aktiviteter I endeligt vælger til polterabenden, ved I helt sikkert bedst. Vi vil til gengæld hellere end gerne komme med råd og tips til, hvordan I bedst udvælger, hvad netop jeres polterabend skal indeholde:

  1. Spørg jer selv ved hvert enkelt forslag – Er det noget hovedpersonen vil synes godt om – passer det til deres livsstil og hvem de er?
  2. Prøv at variere dagen og få lagt idéer ind med forskellige krav til energiniveau og fysisk formåen – husk at ligge hyggelige og rolige pauser ind, hvor der også er tid til at få noget mad, drikke og tid til at hyggesnakke.
  3. Man undervurderer altid, hvor meget tid der skal bruges på transport, pauser og mad – sørg for at give god tid til dette i planlægningen.
  4. Hvis I kører stramt budget og prøver at få mest muligt ud af pengene, så er mad, drikkelse og transport hurtigt nogle steder, hvor man kan bruge mange penge uden, at det gør dagen uforglemmelig. Det er aktiviteterne, der skaber sammenholdet og de gode historier. Så brug pengene der.
  5. Meget bliver nemmere, hvis man har 2-3 personer, der kan ligge bil til. Man kan spare meget tid og penge til transport og forplejning, hvis man har et par biler til rådighed – med mad og drikke i bagagerummet. Husk at give hinanden en anerkendende high-five til de der lægger bil til – og planlæg det gerne sådan, at de kun skal stille bil til rådighed noget af dagen, så de er frie senere.

Som sagt kender I helt bestemt jeres hovedperson allerbedst og ved hvilke aktiviteter, der bedst vil falde i deres smag. Men er inspirationen bare forduftet, vil vi alligevel gerne hjælpe jer med en række forslag til aktiviteter til dagen.

Så skal I nemt få skabt en hyggelig og måske endda anderledes dag for jeres kommende brud eller gom!

polterabend-hygge-planlægning-venner-kvinder-aktiviteter-mænd
Foto: // Skab de hyggeliste rammer om jeres polterabend med forslag fra os!

 

Forslag til Polterabend Aktiviteter

En polterabend kan byde på mange forskellige former for aktiviteter og oplevelser – det kan være bowling, polterabend udklædning, paintball, Escape room, forlystelser, croquis, et “mystery” eller noget helt andet, eller såmænd en blanding af alle tingene.

Hvis du mangler inspiration til en polterabend, så kan du med fordel klikke dig videre ind på ovenstående lister med aktiviteter for mænd og kvinder eller i specifikke geografiske områder som København, Århus, Odense, Sjælland, Jylland etc. Her kan du læse vores gode idéer til velegnede events til en sjov og hyggelig polterabend.

I det følgende afsnit kommer vi med en række forslag og fede idéer til forskellige typer af de sjoveste aktiviteter, som er oplagte til den bedste polterabend.

I disse tider skal man være forsigtig med at kategorisere efter køn, men når vi ser hvilke ting til polterabend, der ofte er hos kvinderne, og hvilke der ofte er hos mændene, så må man konkludere, at de ofte lever op til nogle lidt klassiske stereotyper omkring interesser og livsstil.

aktiviteter-polterabend-sjov-mænd-kvinder-paintball
Foto:// Giv jer i kast med udfordrende aktiviteter til jeres polterabend – hvad siger I til en omgang paintball?

 

Polterabend idéer og aktiviteter for mænd

Vores oplevelse er, at ideér og aktiviteter til mænds polterabend ofte skal indeholde en masse action, sport, konkurrence og vovemod – Inspiration til den slags aktiviteter og oplevelser kunne være: Funballz, Paintball, Fodgolf, Gokart, klatring, lasergame, Ishockey, Escape room, bungeejump, segway, eventcentre, o.lign. – Se vores forslag til mænds polterabend her: Polterabend mænd

Vi ser også ofte, at mændene vælger aktiviteter, der relaterer sig til en hobby såsom lerdueskydning, Vinsmagning, Ølbrygning, whiskysmagning, ølsmagning, køretur i en sportsvogn, netcafe og virtual reality, golf, dykning, skydning, paddle surf, kajakpolo og og ligende.

Hvis I vælger en aktiv aktivitet til dagen, som f.eks. paintball, er det vigtigt at huske på mere afslappede aktiviteter resten af dagen – hvad er f.eks. bedre at runde en aktiv dag af, end med en omgang ølsmagning?

ølsmagning-mænd-aktiviteter-polterabend
Foto: // Forkæl både gommen og resten af selskabet med en god omgang ølsmagning!

Forslag til polterabend aktiviteter for kvinder

Ofte ser vi at aktiviteterne til kvindernes polterabend helt anderledes ud. Det er som regel centreret omkring hygge, velvære og med god tid til at snakke – aktiviteterne må som regel også meget gerne være kreative.

Typisk ser vi idéer til polterabend aktiviteter såsom: Spa, wellness, ansigtsbehandling, massage, dans, escape room, cocktailkursus, musikvideo, cupcakes.  glaspusteri, kagekursus, makeup, vinsmagning, yoga, heste ridning, latterkursus o.lign. – Se flere af vores forslag til kvinders polterabend her: Polterabend kvinder

De lidt mere vovede aktiviteter kommer også frem til kvindernes arrangementer såsom: Croquis, poledance, bodypaint, stripundervisning, twerking o.lign – i den kategori skal man dog virkelig kende bruden godt – for nogen vil sådan aktiviteter være grænseoverskridende og det er sjældent velkommen hos bruden.

Men man skal huske på altid at tage det event, der passer bedst til den pågældende gom eller brud. Hvis hun mere er til gokart end spa – så skal hun ud at køre, og hvis han mere er til cupcakes end paintball, så skal han i køkkenet.

Begge køn kan dog godt lide gode oplevelser og derfor kan man ofte med succes tage i en forlystelsespark og man ser også ofte af begge køn kan lide udfordringen i et escape-room eller fangerne på fortet fra tv.

kvinder-polterabend-aktiviteter-hygge
Foto: // Hygge og gode snakke er oftest vigtigt hos brudens polterabend.

 

Ideer til en anderledes polterabend

Hvad gør man så, hvis bruden eller gommen ikke lige er til de klassiske polterabend aktiviteter?

En god polterabend skal først og fremmest passe til jeres hovedperson – derfor dur det heller ikke, at planlægge en masse vilde aktiviteter, hvis hovedpersonen ikke trives i dette. Vi kommer her med en række ideer til en anderledes polterabend, så der forhåbentlig er noget for enhver smag.

 

Hold polterabenden ude i det fri

“Tag med ud og fisk, træk en gammel sweater på og lad bare skægget stå”.

Sådan lyder den gode gamle klassiker, og måske var de ikke helt forkerte på den. Hvis jeres kommende brud eller gom bare ikke er til vilde udfordringer, meget fint tøj og høj musik, kan I sagtens få skabt en sjov og anderledes polterabend alligevel – Tag bare ud i det fri!

Der findes mange shelters spredt udover hele landet, som kan leges for billige penge, og ønsker I at gøre det endnu billigere, har en af jer sikkert et par telte liggende. Hop i noget varmt tøj, pak gummistøvlerne og en kold kasse bajere, og skab jeres helt egen campingtur. Vil I drømme jer hen til Skanderborg- eller Roskilde Festival, kan I nemt også pakke nogle gode højtalere med, og skabe jeres helt egen festival.

Og endelig – er jeres hovedperson bare helt vild med at fiske, er det naturligvis også nemt at få stablet på benene. Disse aktiviteter er både nemme at arrangere og kan samtidig gøres for få penge.

Er det senere på sæsonen og lidt koldt at sove i telt eller shelter, kan I også leje et sommerhus ved stranden og gå amok med at bade, grille, svømme og slappe af. Det er måske endda tiltrængt for den kommende gom eller brud, med en smuttur væk fra den hektiske bryllupsplanlægning.

camping-venner-polterabend-anderledes-aktiviteter
Foto: // Pak soveposen og skumfiduserne, og skab jeres egen festival eller campingtur til den bedste polterabend.

 

Lækker mad til jeres polterabend? Prøv et madlavningskursus!

Et andet anderledes forslag er også, at bruge jeres polterabend på at lære noget helt nyt og tage på et madlavningskursus. Man kan få mange fjollede minder fra en klassisk polterabend, men med et madkursus, kan I få noget mere ud af dagen og lære en hel ny evne i køkkenet.

Aktiviteten er særligt oplagt, hvis bruden eller gommen er glad for det franske, italienske eller at kreere desserter i det søde køkken, og derfor kan aktiviteten gøres endnu mere personlig.

Book jer ind på de mange madkurser som tilbydes, eller hop ind og læs om de mange bagekurser/kagekurser vi tilbyder her på siden, og find inspiration til jeres næste oplevelse.

Psst! Der er jo heller ingen der siger, at I ikke kan få lov til at nyde et glas rødvin eller en god cocktail undervejs!

madlavning-kurser-polterabend-aktiviteter
Foto: // Brug jeres polterabend på at lære noget nyt! Italiensk mad, gode danske retter eller hvad med at mestre det søde køkken?

 

Polterabend lege og quizzer – Idéer til sjove aktiviteter

Når mange skal planlægge den bedste polterabend, vælger mange ofte at planlægge én stor begivenhed, som f.eks. bungy jump eller danselektioner, og glemmer derved at tænke på resten af dagen. Ofte er I samlet på kryds og tværs af hovedpersonens vennegrupper og skal derfor lige rystes godt sammen inden de store aktiviteter.

Det er her forskellige lege og quizzer kommer ind i billedet – det er en genial måde at sikre gode grin og få rystet selskabet godt sammen på!

Vi har her på siden samlet bunkevis af kreative idéer og inspiration til, hvordan disse lege kunne forløbe sig: Top 25 sjove lege til polterabend.

Er du mere til quiz end leg, så se vores artikel med Polterabend Quiz

“Men hvad med vores budget?”, tænker du måske.

Fortvivl ej – selv hvis alle pengene er brugt på store arrangementer og maden til dagen, kan der sagtens stables sjove og uformelle lege på benene alligevel. Hvad med f.eks. at skabe en mindeværdig scrapbog fra jeres polterabend eller at lave en sjov musikvideo sammen på dagen? Mange aktiviteter behøver ikke flere redskaber, end man allerede har liggende rundt omkring i huset.

Det samme gælder hvis I netop er samlet en flok kvinder eller mænd, som ikke kender hinanden på forhånd. Her kan særligt aktiviteter, som er tiltænkt tidligt på dagen, bruges.

Giv jer f.eks. i kast med en gaveleg, hvor I hver især medbringer en gave til dagens hovedperson, som siger noget indbyrdes om jeres forhold. Det kunne være en souvenir fra et sted I har rejst til sammen, eller en øl I to altid drikker sammen. Hovedpersonen skal derefter åbne de mange gaver og forsøge at gætte hvem gaverne er fra. Hertil er det oplagt at dele de sjove anekdoter til selskabet, så I alle kommer lidt tættere på hinanden.

Imellem dagens store begivenheder er der ofte en kort rum tid, som man ikke lige ved, hvad man skal stille op med. Fortvivl ej – der findes et hav af små lege og aktiviteter, som ikke kræver mere end nogle oplagte gæster og kreative hjerner.

Hvad med at prøve kræfter med Margretheskål, Tip en 13’er eller legen De Forbudte Ord

Vi håber, at ovenstående kan give inspiration til sjove aktiviteter og lege til jeres polterabend – Rigtig god fornøjelse!

 

Polterabend baggrund, traditioner og historie

For mange er polterabend synonymt med festligheder, store mængder af alkohol og pinlige udfordringer til den stakkels brud eller gom. Men sådan har rammerne for det klassiske polterabend ikke altid set ud – Vidste du f.eks., at begrebet stammer fra Tyskland?

I gamle dage var det kutyme, at folk stod og larmede ude foran det kommende brudepars hus for at drive onde ånder ud af huset. Dette skete oftest dagen inden det store bryllup, og på denne måde kunne brudeparret leve lykkeligt i ægteskabet.

Polterabends, som vi kender det her i Danmark, skal man dog ikke langt tilbage, for at se begyndelsen på. Faktisk begyndte man i Danmark først i 1980’erne at kende det, som en fast traditionen ved danske bryllupper. Danskerne var dog hurtige til at tage traditionen til sig, og inden længe blev det “et must” ved de fleste bryllupper.

Ved den klassiske polterabend overraskes gommen eller bruden og iklædes et fjollet kostume, og gerne med et skilt, som siger noget ala ”Hjælp, jeg skal giftes!”. Herefter udføres en del grænseoverskridende aktiviteter for gommen eller bruden. Det er opstået ved, at man netop fejrer, at en grænse i livet overskrides, at man skal giftes.

Oftest blandes disse aktiviteter med store mængder af alkohol og slutter gerne af med en vældig bytur.

polterabend-mænd-kvinder-the-hangover-alkohol
Foto: // Fest, alkohol og slemme tømmermænd – ‘The Hangover’ er et klassisk eksempel på, hvordan polterabends ofte har set ud!

I dag er rammerne til en god polterabend dog blevet lidt mere fleksible. Udvalget af aktiviteter, lege og quizzer er enormt, og der er derfor rig mulighed for at planlægge dagen, så den præcist passer til jeres hovedpersons humør. Kutymen er dog stadig at de fleste polterabends afholdes på en lørdag og typisk varer en eftermiddag, en aften eller hele dagen.

Selvom færre og færre vælger at holde fast i det helt klassiske og traditionelle polterabend, som vi kender det, er nogle rammer dog stadig faste. Oftes er det bruden eller gommens tætteste venner, som planlægger polterabenden, og de to hovedpersoners fester afholdes typisk hver for sig med gæster af eget køn – en tradition, som netop holdes i hævd, for at markere ”den sidste dag” som single.

I dag fokuserer de fleste polterabends på at skabe en hyggelig og mindeværdig dag for gommen eller bruden, og at lave nogle sjove ting, med de mennesker de holder af – der er altså skruet en smule ned for de mere pinlige og grænseoverskridende aktiviteter.

Aktiviteterne som afholdes i løbet af dagen, er oftest nogle som er anderledes fra hvad hovedpersonen gør til hverdag, men som de alligevel vil synes er sjove.  Aktiviteterne kan godt være grænseoverskridende, men bliver holdt i den milde ende.

Uanset hvilken retning du vælger at gå med jeres polterabend, er det altid en god hovedregel at finde på nogle sjove aktiviteter – de må gerne udfordre gommen og bruden, men sørger alligevel for, at den gode stemning og venskaber er intakte til selve brylluppet og fremadrettet.

Er du blevet nysgerrig på at læse mere om polterabends oprindelse og traditionerne omkring det, kan du læse meget mere inde på vores side om polterabends traditioner, regler og skikke. God fornøjelse!

venner-polterabend-hygge-aktiviteter-mad-drikke
Foto: // I dag vægter de fleste polterabends hygge og sjove aktiviteter højt til den store dag.

 

Hvad kan man lave til en polterabend?

Vi har samlet mere end 300 forskellige aktiviteter og har kategoriseret dem her på Funguide.dk, så du bedst muligt for et overblik over hvilke idéer, der kan være relevant til den polterabend du planlægger.

Funguide er tiltænkt at være et godt værktøj til din planlægning af denne sjov dag. Du vil under de enkelte kategorier kunne filtrere aktiviteterne ud fra pris, antal personer, geografisk placering og hvilken type aktivitet der ønskes, hvad enten der skal fuld fart på, eller om det drejer sig om rolig hygge eller om velvære og forkælelse.

Når du har fundet nogle aktiviteter, du tænker vil være spændende, kan du under den enkelte aktivitet klikke dig ind på udbyderens website og kontakte dem. Det er en fordel at kontakte dem i god tid, så du sikrer dig, at de kan den dag hvor I vil afholde.

Vi håber, at du vil finde de helt rigtige idéer til en uforglemmelig dag eller aften for den person, der skal giftes.

 

Faq om polterabend

Vi har samlet en række svar på de mest stillede polterabend spørgsmål:

+

Hvem arrangerer polterabend?

Normalt er det en nær ven/veninde eller familiemedlem – søster/bror – der arrangerer en polterabend.

Oftest samler man en gruppe på 3-4 til at planlægge.

+

Polterabend - hvem skal med?

Grundreglen er man inviterer de samme, som er inviteret til brylluppet.

Informér om hvilken type polterabend der arrangeres, så kan ældre familiemedlemmer o.lign tage stilling til om de deltager.

+

Hvem inviterer man til polterabend?

De, der er inviteret med til brylluppet, inviteres til polterabend. 

Der kan suppleres med ekstra venner, såfremt at gommen/bruden vil blive glade for også at se de ekstra personer.

+

Hvornår holder man polterabend?

Oftest holdes polterabend 2-5 uger inden brylluppet og i weekenden, hvor de fleste af deltagerne kan.

Lørdage er oftest at foretrække, da mange skal bruge efterfølgende dag til at hvile.

+

Hvad er polterabend?

Polterabend er navnet på den begivenhed, hvor vi markerer skellet mellem at være single og at træde ind i ægtestanden.

Altså festen inden vi bliver gift.

+

Hvad betyder polterabend?

Polterabend kommer af tysk, hvor ‘polter’ betyder ‘bulder’, og ‘abend’ betyder ‘aften’.

Altså en nat med bulder og larm til at markere skiftet fra single til indtræden i ægtestand.

+

Hvorfor holder man polterabend?

Man holder polterabend for at markere overgangen mellem livet som single og livet som ægtefælle.

Altså et vigtigt skifte i tilværelsen, der bør markeres grundigt.

+

Hvad hedder polterabend på engelsk?

På engelsk hedder polterabend “bachelor party” når det gælder mænd, direkte oversat “ungkarlefest”.

For pigerne hedder polterabend på engelsk “bridal shower”.

+

Hvad er en polteraften?

En polteraften er en halv dansk omskrivning af det tyske ‘polterabend’.

Det betyder det samme, og meningen er fortsat, at vi markerer overgangen fra singleliv til ægtestand.