Polterabend aktiviteter - Idéer og forslag til en sjov dag.

Har du en ven eller veninde, som snart skal sige sit ’ja’ i kirken? Så er det ved at være tid til en perfekt oplevelse i form af en polterabend.

Her på Funguide kan du finder gode polterabend idéer, og du kan kigge rundt blandt de mange lege, aktiviteter og forslag til oplevelser og events.

Vi har samlet en række af de bedste udbydere af idéer til polterabend i Danmark, og du finder hurtigt en række gode forslag. 

Da vi har samlet virkelig mange idéer, aktiviteter og forslag til jeres polterabend, så kan du med fordel vælge fra nedenstående lister.

De er kategoriseret efter, om det er en polterabend til mænd eller kvinder eller efter hvilket geografisk område, festen skal afholdes i, så du nemmere kan finde den rigtige aktivitet, idé eller event.

 

Polterabend idéer til en god, sjov og måske anderledes Polterabend

Du kender dilemmaet, du vil bare gerne lave en alletiders polterabend for din ven eller veninde inden deres bryllup, så I får en dejlig og perfekt dag sammen. Du ved en af de dage, som man husker mange år frem fyldt med gode oplevelser.

En af de sværeste discipliner når man skal vælge mellem og idéerne er, at man ofte har et begrænset budget, og at det som regel er de mindst “velbeslåede”, der sætter niveauet. En polterabend må gerne være billig, men den skal samtidig være en fest med hygge, spas og forlystelser.

Du kan arrangere ud fra den inspiration, du finder hos udbyderne her på siden. Der er tale om et festligt og vigtigt oplevelse, du skal holde for din ven eller veninde, derfor skal alting også være helt perfekt.

Du vil helt sikkert have nemt ved at finde en masse gode, sjove, hyggelig og anderledes idéer til en polterabend, der passer til deltagernes livstil. Det vanskelige kan dog være at udvælge, så de passer med tid, budget og logistik.

Men det allersværeste er som regel at blive enige om med resten af gruppen – der er mange meninger og holdninger, der skal tages hensyn til.

Hvordan I bliver enige om de enkelte forslag, kan vi ikke hjælpe jer med, men vi kan give følgende råd og tips til udvælgelse af hvad polterabenden skal indeholde:

  1. Spørg jer selv ved hvert enkelt forslag – Er det noget hovedpersonen vil synes godt om – passer det til deres livsstil og hvem de er?
  2. Prøv at variere dagen og få lagt idéer ind med forskellige krav til energiniveau og fysisk formåen – husk at lægge hyggelige og rolige pauser ind, hvor man kan få mad, drikke og tid til at snakke.
  3. Man undervurderer altid, hvor meget tid der skal bruges på transport, pauser og mad – sørg for at give god tid til dette i planlægningen.
  4. Hvis I kører stramt budget og prøver at få mest mulig ud af pengene, så er mad, drikkelse og transport hurtigt nogle steder, hvor man kan bruge mange penge uden at det gør dagen uforglemmelig. Det er aktiviteterne, der skaber sammenholdet og de gode historier. Så brug pengene der.
  5. Meget bliver nemmere, hvis man har 2-3 personer, der kan lægge bil til. Man kan spare meget tid og penge til transport og forplejning, hvis man har et par biler til rådighed med mad og drikke i bagagerummet. Husk at anderkende og værdsætte den indsats disse mennesker med bil gør for fællesskabet. Planlæg det gerne sådan, at de kun skal stille bil til rådighed noget af dagen, så de kan være frie senere.

Vi håber ihvertfald, at de polterabend idéer, I finder her på siden vil give jer en hyggelig, god og måske anderledes dag.

 

Forslag til Polterabend Aktiviteter

En polterabend kan byde på mange forskellige former for aktiviteter og oplevelser– det kan være bowling, udklædning, paintball, Escape room, forlystelser, croquis, et mystery eller noget helt andet, eller såmænd en blanding af alle tingene.

Hvis du mangler inspiration til en polterabend, så kan du med fordel klikke dig videre ind på ovenstående lister med aktiviteter for mænd og kvinder eller i specifikke geografiske områder som København, Århus, Odense, Sjælland, Jylland etc. Her kan du læse vores gode idéer til velegnede events til en sjov og hyggelig polterabend.

Herunder har vi lavet nogle forslag og fede idéer til forskellige typer af de sjoveste aktiviteter, der er velegnede til en polterabend.

I disse tider skal man være forsigtig med at kategorisere efter køn, men når vi ser hvilke ting til polterabend, der ofte er hos kvinderne, og hvilke der ofte er hos mændene, så må man konkludere, at de ofte lever op til nogle lidt klassiske stereotyper omkring interesser og livsstil.

Vores oplevelse er, at ideér og aktiviteter til mænd ofte skal indeholde en masse action, sport, konkurrence og vovemod – Inspiration til den slags aktiviteter og oplevelser kunne være: Funballz, Paintball, Fodgolf, Gokart, klatring, lasergame, Ishockey, Escape room, bungeejump, segway, eventcentre, Mystery o.lign.

Vi ser også ofte, at mændene vælger aktiviteter, der relaterer sig til en hobby såsom lerdueskydning, Vinsmagning, Ølbryging, whiskysmagning, ølsmagning, køretur i en sportsvogn, netcafe og virtual reality, golf, dykning, skydning, paddle surf, kajakpolo o.lign

Ofte ser vi at aktiviterne til kvindernes polteraften helt anderledes ud. Det er som regel centreret omkring hygge, velvære, sanselige og med god tid til at snakke – aktiviteterne må som regel også meget gerne være kreative.

Typisk ser vi idéer til polterabend aktiviteter såsom: Spa, wellness, ansigtsbehandling, massage, dans, escape room, cocktailkursus, musikvideo, cupcakes.  glaspusteri, kagekursus, makeup, vinsmagning, yoga, heste ridning, latterkursus o.lign.

De lidt mere vovede aktiviteter kommer også frem til pigernes arrangementer såsom: Croquis, poledance, bodypaint, stripundervisning, twerking o.lign – i den kategori skal man dog virkelig kende bruden godt – for nogen vil sådan aktiviteter være grænseoverskridende og det er sjældent velkommen hos bruden.

Men man skal huske på altid at tage det event, der passer bedst til den pågældende gom eller brud. Hvis hun mere er til gokart end spa – så skal hun ud at køre, og hvis han mere er til cupcakes end paintball, så skal han i køkkenet.

Begge køn kan dog godt lide gode oplevelser og derfor kan man ofte med succes tage i en forlystelsespark og man ser også ofte af begge køn kan lide udfordringen i et escape room eller fangerne på fortet fra tv.

 

Polterabend lege – idéer til sjove selskabslege

En god måde at sørg for et sjovt og anderledes arrangement, der ryster folk godt sammen er ved at arrangere en række sjove selskabslege til polteraftenen.

Fordelen er, at det er relativ nemt og billigt og legene kan laves mange steder, så at det måske gør de logistiske udfordringer mindre for dagen.

Samtidig kan de sagtens blive en af dagens højdepunkter, hvis man blot vælge de helt rigtige lege.

Vi har her opstillet en top 3 af idéer til forskellige lege.

Quiz

De fleste elsker en quiz og den kan vinkles til mange formål. Man kan bruge den til at lære dagens hovedperson bedre at kende, man kan bruge den til inddirekte at fortælle sjove historier om hovedpersonen eller man kan selvfølgelig vælge nogle spændende emner, som man så dyster i.

En veludført quiz skaber sammenhold i gruppen, latter, spænding og kan afvikles indendørs og udendørs. Husk nogle præmier til vinderen.

Udfordringslegen:

Sjov leg der giver sjove situationer, og hvor man lærer hinanden bedre at kende.

Hver deltager for et papir, hvor der står 3-5 udsagn på: Eksempelvis: “Jeg er god til diskodans”, eller “jeg kan spise 5 flødeboller på 30 sekunder” etc. – man har nu til opgave at lokalisere nogen i selskabet, der hævder de kan klare udfordringen.

Når alle har fundet, nogen der hævder de kan, så skal det selvfølgelig vises. Hver person der klarer en udfordring, de har hævdet de kan, får 1 point og mister 1 point hvis de alligevel ikke kan. Husk præmier til vinderne.

Ølvendespil

Denne her leg bruges bedst når, det er tid til at give den gas med alkohol. Hvor meget alkohol der skal indgå bestemmer arrangøren, og man bør være forsigtig.

Man køber en ølkasse og 2stk af 15 forskellige flasker (øl, sodavand, breezers etc.) – Sæt niveauet af disse flasker, så det matcher selskabets evne og lyst indenfor druk – overdæk toppen af flaskerne med sølvpapir, så man ikke kan se forskel på flaskerne, når de er i ølkassen.

Herefter indeles deltagerne i 3 hold og holdene skiftes til at vælge 2 flasker – er flaskerne ens, så vinder holdet dem og skal nu drikke indholdet hurtigst muligt. Først når de er færdige med at drikke de 2 flasker kan de være med igen til at gætte og vinde flasker.

Når alle flaskepar er gættet og drukket tælles der point. Arrangøren har på forhånd givet hver flaske point udfra f.eks. alkohol% og sværhedsgrad i at drikke den hurtigt. Holdet med flest point vinder.

Vi håber, I kan bruges ovenstående inspiration til jeres sjove selskabslege som en polterabend aktivitet.

 

Polteraften baggrund, traditioner og historie

Polterabendens eller det danske ord polteraften historie går langt tilbage, selvom den, som tradition, faktisk stadig er relativt ny herhjemme i Danmark.

Den sjove begivenhed fik sit indtog hos de danske brudpar i løbet af 1980’erne, og siden da har den spredt sig som en steppebrand og er nærmest obligatorisk før ethvert bryllup.

Der er mange traditioner og steder, som er bekendt med- og kendte for at afvikle en fin polteraften

Oprindeligt stammer polteraften fra Tyskland og gik ud på at smadre en masse glas og andre ting foran brudeparrets hus før brylluppet, men i Danmark har det altid handlet om at afvikle en festlig og dejlig dag enten uger inden eller dagen for bryllup.

Kilde: Wikipedia

De fleste arrangører og steder, du finder her på Funguide, har alle haft stiftet bekendtskab med tidligere polterabendselskaber, så de er ganske godt rustet og rutineret i af sørge for en god oplevelse.

Traditionen tro skal du sørge for at overraske gommen eller bruden så vidt, det er muligt, og du står for at invitere alle de gæster, som skal med til brylluppet. Du skal også arrangere aktiviteter i løbet af dagen, som passer til brudeparrets temperament.

Der skal gerne være noget udklædning til gommen eller bruden, og så vil i typisk tage et smut forbi det lokale strøg eller gågade for at sælge billige kys på vegne af gommen eller bruden.

I løbet af hele dagen er der også typisk alkohol indblandet, men hvis du eller i ønsker en mere sober dag pga. de arrangementer, du har planlagt, så kan alkoholindtaget eventuelt vente til en stor fest om aftenen.

 

Hvad kan man lave til en polterabend?

Vi har samlet mere end 300 forskellige aktiviteter og har kategoriseret dem her på Funguide.dk, så du bedst muligt for et overblik over hvilke idéer, der kan være relevant til den polterabend du planlægger.

Funguide er tiltænkt at være et godt værktøj til din planlægning af denne sjov dag. Du vil under de enkelte kategorier kunne filtrere aktiviteterne udfra pris, antal personer, geografisk placering og hvilken type aktivitet der ønskes, hvad enten der skal fuld fart på, eller om det drejer sig om rolig hygge eller om velvære og forkælelse.

Når du har fundet nogle aktiviteter, du tænker vil være spændende, kan du under den enkelte aktivitet klikke dig ind på udbyderens website og kontakte dem. Det er en fordel at kontakte dem i god tid, så du sikrer dig, at de kan den dag hvor I vil afholde.

Hvis du mangler yderligere inspiration – så har Baune fra Angoradrengene gode forslag i denne her video:

Kilde: DR Satire

Vi håber, at du vil finde de helt rigtige idéer til en uforglemmelig dag eller aften for den person, der skal giftes.