Polterabend aktiviteter - Idéer og forslag

Her på Funguide kan du finder gode polterabend idéer, og du kan kigge rundt blandt de mange lege, aktiviteter og forslag til oplevelser og events.

Vi har samlet en række af de bedste udbydere af polterabend aktiviteter i Danmark.   

 

Da vi har samlet virkelig mange idéer, aktiviteter og forslag til jeres polterabend, så er de blevet kategoriseret.

De er kategoriseret efter, om det er en polterabend til mænd eller kvinder eller efter hvilket geografisk område, festen skal afholdes i.

Så vælg den kategori der passer bedst til dit behov.

Polterabend idéer til en god, sjov og måske anderledes Polterabend

Du kender helt sikkert dilemmaet; du skal planlægge det bedste polterabend for din veninde eller ven inden det store bryllup, men lige nu er listen med idéer og aktiviteter meget kort.

Drømmen er at planlægge en perfekt dag, som fejrer din ven eller veninde præcis, som de fortjener. Netop sådan en dag, som I om mange år, kan tænke tilbage på med mange gode minder – fyldt med gode oplevelser.

Hvis du står i netop dette dilemma, ved du helt sikkert også godt, at en af de sværeste discipliner er at finde de bedste idéer på et begrænset budget. Måske har du og de andre gæster allerede brugt lidt for mange penge på en ny kjole og sko til brylluppet, og nu skal polterabenden klares for få penge.

Men fortvivl ej – I kan sagtens få skabt en mindeværdig fest med både hygge, spas og forlystelser for få penge!

På denne side har vi, udover at have samlet bunkevis af forslag til aktiviteter fra forskellige udbydere, også fundet andre råd og tips til at få skabt en festlig polterabend. Her er det helt sikkert nemt at finde en masse gode, sjove, hyggelig og anderledes idéer til en polterabend, der passer til deltagernes livstil. Det vanskelige kan dog være at udvælge, så de passer med tid, budget og logistik.

Er I mange om at skulle planlægge polterabenden, kan det være svært at holde styr i alle de idéer og forslag, som bliver kastet op i luften. Der er helt sikkert mange meninger og holdninger at tage hensyn.

Netop derfor vil vi i det næste afsnit forsøge at guide jer til, at få planlagt dagen og valgte de rigtige aktiviteter, til lige præcis jeres kommende brud/gom.

Party-Planner-Woman-polterabend
Foto: // Planlæg den perfekte polterabend med tips og råd fra Funguide.

5 gode tips til at vælge de “rigtige” aktiviteter

Hvilke forslag og aktiviteter I endeligt vælger til polterabenden, ved I helt sikkert bedst. Vi vil til gengæld hellere end gerne komme med råd og tips til, hvordan I bedst udvælger, hvad netop jeres polterabend skal indeholde:

  1. Spørg jer selv ved hvert enkelt forslag – Er det noget hovedpersonen vil synes godt om – passer det til deres livsstil og hvem de er?
  2. Prøv at variere dagen og få lagt idéer ind med forskellige krav til energiniveau og fysisk formåen – husk at lægge hyggelige og rolige pauser ind, hvor der også er tid til at få noget mad, drikke og tid til at hyggesnakke.
  3. Man undervurderer altid, hvor meget tid der skal bruges på transport, pauser og mad – sørg for at give god tid til dette i planlægningen.
  4. Hvis I kører stramt budget og prøver at få mest muligt ud af pengene, så er mad, drikkelse og transport hurtigt nogle steder, hvor man kan bruge mange penge uden, at det gør dagen uforglemmelig. Det er aktiviteterne, der skaber sammenholdet og de gode historier. Så brug pengene der.
  5. Meget bliver nemmere, hvis man har 2-3 personer, der kan lægge bil til. Man kan spare meget tid og penge til transport og forplejning, hvis man har et par biler til rådighed med mad og drikke i bagagerummet. Husk at give hinanden en anerkendende high-five til de der ligger bil til – og planlæg det gerne sådan, at de kun skal stille bil til rådighed noget af dagen, så de er frie senere.
polterabend-hygge-planlægning-venner-kvinder-aktiviteter-mænd
Foto: // Skab de hyggeliste rammer om jeres polterabend med forslag fra os!

 

I kender som sagt helt bestemt jeres hovedperson allerbedst og ved hvilke aktiviteter der bedst vil falde i deres smag. Men er inspirationen bare forduftet, vil vi alligevel gerne hjælpe jer med en række forslag til aktiviteter til dagen.

Så skal I snildt få skabt en hyggelig og måske endda anderledes dag for jeres kommende brud/gom!

 

Forslag til Polterabend Aktiviteter

En polterabend kan byde på mange forskellige former for aktiviteter og oplevelser– det kan være bowling, udklædning, paintball, Escape room, forlystelser, croquis, et “mystery” eller noget helt andet, eller såmænd en blanding af alle tingene.

Hvis du mangler inspiration til en polterabend, så kan du med fordel klikke dig videre ind på ovenstående lister med aktiviteter for mænd og kvinder eller i specifikke geografiske områder som København, Århus, Odense, Sjælland, Jylland etc. Her kan du læse vores gode idéer til velegnede events til en sjov og hyggelig polterabend.

Herunder har vi lavet nogle forslag og fede idéer til forskellige typer af de sjoveste aktiviteter, der er velegnede til en polterabend.

I disse tider skal man være forsigtig med at kategorisere efter køn, men når vi ser hvilke ting til polterabend, der ofte er hos kvinderne, og hvilke der ofte er hos mændene, så må man konkludere, at de ofte lever op til nogle lidt klassiske stereotyper omkring interesser og livsstil.

aktiviteter-polterabend-sjov-mænd-kvinder-paintball
Foto:// Giv jer i kast med udfordrende aktiviteter til jeres polterabend – hvad siger I til en omgang paintball?

Polterabend idéer og aktiviteter for mænd

Vores oplevelse er, at ideér og aktiviteter til mænds polterabend ofte skal indeholde en masse action, sport, konkurrence og vovemod – Inspiration til den slags aktiviteter og oplevelser kunne være: Funballz, Paintball, Fodgolf, Gokart, klatring, lasergame, Ishockey, Escape room, bungeejump, segway, eventcentre, o.lign. – Se vores forslag til mænds polterabend her: Ideer til polterabend mænd

Vi ser også ofte, at mændene vælger aktiviteter, der relaterer sig til en hobby såsom lerdueskydning, Vinsmagning, Ølbrygning, whiskysmagning, ølsmagning, køretur i en sportsvogn, netcafe og virtual reality, golf, dykning, skydning, paddle surf, kajakpolo o.lign

Forslag til polterabend aktiviteter for kvinder

Ofte ser vi at aktiviteterne til kvindernes polterabend helt anderledes ud. Det er som regel centreret omkring hygge, velvære, sanselige og med god tid til at snakke – aktiviteterne må som regel også meget gerne være kreative.

Typisk ser vi idéer til polterabend aktiviteter såsom: Spa, wellness, ansigtsbehandling, massage, dans, escape room, cocktailkursus, musikvideo, cupcakes.  glaspusteri, kagekursus, makeup, vinsmagning, yoga, heste ridning, latterkursus o.lign.

De lidt mere vovede aktiviteter kommer også frem til pigernes arrangementer såsom: Croquis, poledance, bodypaint, stripundervisning, twerking o.lign – i den kategori skal man dog virkelig kende bruden godt – for nogen vil sådan aktiviteter være grænseoverskridende og det er sjældent velkommen hos bruden.

Men man skal huske på altid at tage det event, der passer bedst til den pågældende gom eller brud. Hvis hun mere er til gokart end spa – så skal hun ud at køre, og hvis han mere er til cupcakes end paintball, så skal han i køkkenet.

Begge køn kan dog godt lide gode oplevelser og derfor kan man ofte med succes tage i en forlystelsespark og man ser også ofte af begge køn kan lide udfordringen i et escape room eller fangerne på fortet fra tv.

 

Polterabend lege – idéer til sjove selskabslege

En god måde at sørg for et sjovt og anderledes arrangement, der ryster folk godt sammen er ved at arrangere en række sjove selskabslege til polteraftenen.

Fordelen er, at det er relativ nemt og billigt og legene kan laves mange steder, så at det måske gør de logistiske udfordringer mindre for dagen.

Samtidig kan de sagtens blive en af dagens højdepunkter, hvis man blot vælge de helt rigtige lege.

Vi har her opstillet en top 3 af idéer til forskellige lege.

Quiz

De fleste elsker en quiz og den kan vinkles til mange formål. Man kan bruge den til at lære dagens hovedperson bedre at kende, man kan bruge den til inddirekte at fortælle sjove historier om hovedpersonen eller man kan selvfølgelig vælge nogle spændende emner, som man så dyster i.

En veludført quiz skaber sammenhold i gruppen, latter, spænding og kan afvikles indendørs og udendørs. Husk nogle præmier til vinderen.

Udfordringslegen:

Sjov leg der giver sjove situationer, og hvor man lærer hinanden bedre at kende.

Hver deltager for et papir, hvor der står 3-5 udsagn på: Eksempelvis: “Jeg er god til diskodans”, eller “jeg kan spise 5 flødeboller på 30 sekunder” etc. – man har nu til opgave at lokalisere nogen i selskabet, der hævder de kan klare udfordringen.

Når alle har fundet, nogen der hævder de kan, så skal det selvfølgelig vises. Hver person der klarer en udfordring, de har hævdet de kan, får 1 point og mister 1 point hvis de alligevel ikke kan. Husk præmier til vinderne.

Ølvendespil

Denne her leg bruges bedst når, det er tid til at give den gas med alkohol. Hvor meget alkohol der skal indgå bestemmer arrangøren, og man bør være forsigtig.

Man køber en ølkasse og 2stk af 15 forskellige flasker (øl, sodavand, breezers etc.) – Sæt niveauet af disse flasker, så det matcher selskabets evne og lyst indenfor druk – overdæk toppen af flaskerne med sølvpapir, så man ikke kan se forskel på flaskerne, når de er i ølkassen.

Herefter indeles deltagerne i 3 hold og holdene skiftes til at vælge 2 flasker – er flaskerne ens, så vinder holdet dem og skal nu drikke indholdet hurtigst muligt. Først når de er færdige med at drikke de 2 flasker kan de være med igen til at gætte og vinde flasker.

Når alle flaskepar er gættet og drukket tælles der point. Arrangøren har på forhånd givet hver flaske point udfra f.eks. alkohol% og sværhedsgrad i at drikke den hurtigt. Holdet med flest point vinder.

Vi håber, I kan bruges ovenstående inspiration til jeres sjove selskabslege som en polterabend aktivitet.

 

Polteraften baggrund, traditioner og historie

Polterabendens eller det danske ord polteraften historie går langt tilbage, selvom den, som tradition, faktisk stadig er relativt ny herhjemme i Danmark.

Den sjove begivenhed fik sit indtog hos de danske brudpar i løbet af 1980’erne, og siden da har den spredt sig som en steppebrand og er nærmest obligatorisk før ethvert bryllup.

Der er mange traditioner og steder, som er bekendt med- og kendte for at afvikle en fin polteraften

Oprindeligt stammer polteraften fra Tyskland og gik ud på at smadre en masse glas og andre ting foran brudeparrets hus før brylluppet, men i Danmark har det altid handlet om at afvikle en festlig og dejlig dag enten uger inden eller dagen for bryllup.

Kilde: Wikipedia

De fleste arrangører og steder, du finder her på Funguide, har alle haft stiftet bekendtskab med tidligere polterabendselskaber, så de er ganske godt rustet og rutineret i af sørge for en god oplevelse.

Traditionen tro skal du sørge for at overraske gommen eller bruden så vidt, det er muligt, og du står for at invitere alle de gæster, som skal med til brylluppet. Du skal også arrangere aktiviteter i løbet af dagen, som passer til brudeparrets temperament.

Der skal gerne være noget udklædning til gommen eller bruden, og så vil i typisk tage et smut forbi det lokale strøg eller gågade for at sælge billige kys på vegne af gommen eller bruden.

I løbet af hele dagen er der også typisk alkohol indblandet, men hvis du eller i ønsker en mere sober dag pga. de arrangementer, du har planlagt, så kan alkoholindtaget eventuelt vente til en stor fest om aftenen.

 

Hvad kan man lave til en polterabend?

Vi har samlet mere end 300 forskellige aktiviteter og har kategoriseret dem her på Funguide.dk, så du bedst muligt for et overblik over hvilke idéer, der kan være relevant til den polterabend du planlægger.

Funguide er tiltænkt at være et godt værktøj til din planlægning af denne sjov dag. Du vil under de enkelte kategorier kunne filtrere aktiviteterne udfra pris, antal personer, geografisk placering og hvilken type aktivitet der ønskes, hvad enten der skal fuld fart på, eller om det drejer sig om rolig hygge eller om velvære og forkælelse.

Når du har fundet nogle aktiviteter, du tænker vil være spændende, kan du under den enkelte aktivitet klikke dig ind på udbyderens website og kontakte dem. Det er en fordel at kontakte dem i god tid, så du sikrer dig, at de kan den dag hvor I vil afholde.

Hvis du mangler yderligere inspiration – så har Baune fra Angoradrengene gode forslag i denne her video:

Kilde: DR Satire

Vi håber, at du vil finde de helt rigtige idéer til en uforglemmelig dag eller aften for den person, der skal giftes.

 

Faq om polterabend

Vi har samlet en række svar på de mest stillede polterabend spørgsmål:

+

Hvem arrangerer polterabend?

Normalt er det en nær ven/veninde eller familiemedlem – søster/bror – der arrangerer en polterabend.

Oftest samler man en gruppe på 3-4 til at planlægge.

+

Polterabend - hvem skal med?

Grundreglen er man inviterer de samme, som er inviteret til brylluppet.

Informér om hvilken type polterabend der arrangeres, så kan ældre familiemedlemmer o.lign tage stilling til om de deltager.

+

Hvem inviterer man til polterabend?

De, der er inviteret med til brylluppet, inviteres til polterabend. 

Der kan suppleres med ekstra venner, såfremt at gommen/bruden vil blive glade for også at se de ekstra personer.

+

Hvornår holder man polterabend?

Oftest holdes polterabend 2-5 uger inden brylluppet og i weekenden, hvor de fleste af deltagerne kan.

Lørdage er oftest at foretrække, da mange skal bruge efterfølgende dag til at hvile.

+

Hvad er polterabend?

Polterabend er navnet på den begivenhed, hvor vi markerer skellet mellem at være single og at træde ind i ægtestanden.

Altså festen inden vi bliver gift.

+

Hvad betyder polterabend?

Polterabend kommer af tysk, hvor ‘polter’ betyder ‘bulder’, og ‘abend’ betyder ‘aften’.

Altså en nat med bulder og larm til at markere skiftet fra single til indtræden i ægtestand.

+

Hvorfor holder man polterabend?

Man holder polterabend for at markere overgangen mellem livet som single og livet som ægtefælle.

Altså et vigtigt skifte i tilværelsen, der bør markeres grundigt.

+

Hvad hedder polterabend på engelsk?

På engelsk hedder polterabend “bachelor party” når det gælder mænd, direkte oversat “ungkarlefest”.

For pigerne hedder polterabend på engelsk “bridal shower”.

+

Hvad er en polteraften?

En polteraften er en halv dansk omskrivning af det tyske ‘polterabend’.

Det betyder det samme, og meningen er fortsat, at vi markerer overgangen fra singleliv til ægtestand.