Blå Mandag 2024 - Gode idéer til en sjov blå mandag!

Leder du efter idéer til blå mandag anno 2024, så er du havnet det helt rette sted. Her på Funguide har vi nemlig samlet det bedste af det bedste, når det gælder inspiration til oplevelser på en blå mandag i København, Århus og resten af landet.

Her finder du både idéer til blå mandag i 2024 og fremover, da de fleste af oplevelserne og stederne her på siden har eksisteret i mange år, og formentlig fortsætter i samme gode stil mange år endnu. Men hvad kan man så foretage sig på en blå mandag i Århus eller København i 2024? Der findes faktisk så uendeligt mange gode bud på sådanne oplevelser, at vi har måttet inddele dem i kategorier her på siden, for at gøre det mere overskueligt for dig.

For at komme med blot nogle få eksempler og idéer til blå mandag 2024 kan vi f.eks. nævne bowling, shoppe tøj, oplevelsescentrer, paintball eller hvad der nu måtte tiltale konfirmanden. Vi skal jo huske på, at det er konfirmandens store dag, så han eller hun bør selvfølgelig foretage sig noget spændende på sin andendag, hvad enten det er i 2023, 2024, 2025 eller langt senere. Du finder meget mere inspiration i kategorierne her på siden, så rigtig god fornøjelse!

Blå mandag idéer i 2024

Der findes også forskellige oplevelser til en blå mandag, hvor forældre kan tage med på turen, uden at de kommer alt for tæt på, bliver pinlige eller andet. Der findes f.eks. forskellige centrer og firmaer, som arrangerer komplette ture for unge konfirmander, og samtidig sørger for, at forældrene har noget interessant eller fornuftigt at tage sig til, imens de smukke, unge mennesker tager på opdagelse.

Her på siden finder du således både idéer med og uden forældre, og det afhænger selvfølgelig helt og aldeles af dig og de personer, der skal med.

Blå Mandag 2024 aktiviteter

Er du landet her, fordi du søger rigtig gode ideer til Blå Mandag og fede aktiviteter? Så læs blot videre.

Her får du en lang række guldkorn til, hvad dig og klassekammeraterne kan kaste jer ud i på en dag, som I helst aldrig skal glemme. For det er bare en særlig tid i dit liv, hvor du skal opleve nogle fede ting med gutterne og veninderne.

Tivoli Friheden i Århus, paintball, bowling, klatring i klatrepark, Tivoli i København, lasergame og måske en tur i en biograf, hvor I kan nyde en film. I kan også slutte aftenen af med en fed fest på diskotek med masser af sodavand til de tørstige efter en lang og begivenhedsrig dag.

Et andet forslag til de musikinteresserede kunne også være Blå Mandag Jazzband, som er jazz i særklasse. Savner du mere vilde oplevelser, så må en tur i Lalandia da være lige noget for dig og kammeraterne. Her kan I snildt tilbringe en hel dag, hvor der også er spisning.

Gør det lækkert for jer selv og udlev de drømme, som I ellers ikke ville kunne til hverdag. Nu er der lidt mønt på lommen, og det skal da udnyttes for fuld skrue med et brag af en andendag, hvor den skal have på alle tangenter.

Her er også lidt inspiration fra Katrine i nedenstående video:

Gør din Blå Mandag mindeværdig

Aktiviteter er der nok af – det er næsten sværere at skulle beslutte sig, da du selvfølgelig ikke vil gå glip af noget som helst. Derfor kan det være en rigtig god ide at lægge en slagplan for, hvilke arrangementer I gerne vil til.

I sidste ende handler det om at gøre det, I har lyst til, og ikke hvad andre har. I har fået serveret et lækkert fad med nogle gode idee til Blå Mandag aktiviteter, så vælg det ud, som lyder som den sjoveste ide, og så nyd det i fulde drag. For før I ved af det, er dagen omme.

I kan jo sagtens starte dagen ud lidt mere stilfærdigt og spille bowling eller tage i en biograf for at se en god film. Og så kunne det være en mulighed at skrue tempoet lidt op i vejret og prøve kræfter med den ultimative drengerøvsdisciplin – paintball.

Hvem er den skarpeste skytte i klassen, og hvem har størst taktisk snilde? Der er masser af oplevelser, som kan gøre dagen mindeværdig. Det handler bare om at få prøvet nogle ting af – og det kunne sagtens betyde en omgang lasergame, hvis ikke paintball var nok skyderi.

Eller hvad med klatring til vovehalsene, der ikke er bange for højder? Andendagen skal afsluttes med en fed fest, som er kronen på værket.

Her kan alle klasserne fra skolen mødes til en fælles fest, men I kan også møde andre skoler på byens diskoteker, som altid er friske på at lave fester.

Blå Mandag tøj og traditioner

Blå Mandag handler om meget andet end at sige ja til kirken og at træde ind i de voksnes rækker.

For konfirmanderne handler det nok i højere grad om Blå Mandag tøj og Blå Mandag traditioner, som hvert år holdes i hævd. Tøj er nok det hele store emne, når den famøse dato nærmer sig. Det helt store og fede outfit rulles ud, og der skal jakke og sko til for at fuldende hattricket. Der hører sig rigtig mange traditioner til en konfirmation.

Andendagstøj er vigtigt, men for langt størstedelen handler det også om, hvad man siger ja til i kirken. Alt det andet omsvøb er med til at gøre det hele lidt mere lækkert, og lidt pænt tøj gør bare ens andendag endnu mere cool.

Det bedste råd er at nyde dagen og gøre, hvad du kan for at gøre den endnu bedre med noget fedt tøj og nogle rigtig gode  traditioner.

Det er en dag, du aldrig får igen, så få det bedste ud af hvert øjeblik.

Du kan ofte hente lidt inspiration på Youtube – her er det f.eks. Nikoline der skal købe andendags tøj: