Zoo, Zoologisk have og dyreparker

Dette er Funguides side med en oversigt over Zoo, zoologiske haver og dyreparker i Danmark.

Nedenfor kan du vælge hvor I landet du er interesseret i at besøge en dyrepark eller zoologisk have.

I Danmark har vi dyreparker af mange slags, mange forskellige steder i landet. Den bedst kendte er naturligvis Zoologiske Have i København, men der er også zoologiske haver og andre slags dyreparker rundt omkring i landet. På Sjælland, Fyn og i Jylland finder I parker med store oplevelser i dyreverdenen.

Zoologiske Have i København er nu engang flagskibet, med flere end 4.000 forskellige dyr samlet på ét sted. Haven er perfekt til familieudflugt, hvor både børn og voksne kan glæde sig over de mange dyr i en rar atmosfære. Haven forbedres hele tiden, så dyrene får bedre vilkår. Det nye Elefanthus er et godt eksempel.

Er I bosat i Københavnsområdet, kan I med fordel købe årskort til Zoologisk Have. Den normale pris for billet kan virke forholdsvis høj, men hvis I besøger Zoologisk Have mere end blot to gange på et år, får I stor rabat ved at købe kort. Zookort til voksen koster 475 kr. for et helt år, hvor du kan komme så tit, du vil.

Dyreparker og zoologiske haver i Danmark

Men også andre steder i Danmark finder I dyreparker. Odense Zoo er underholdende og spændende, især fordi der er fokus på formidling og læring. Et besøg i Odense Zoo vil gøre jer klogere på sammenhænge i naturen, det naturlige samspil mellem de forskellige arter, og meget mere.

Er I til safari, kan I besøge både Knuthenborg Safaripark ved Maribo og Ree Park Safari på Djursland. I disse parker træder I direkte ind på savannen og møder en masse forskellige dyr i naturlige omgivelser. Zebraer og giraffer, strudse og antiloper er lige ved hånden, stort set. Knuthenborg Safaripark har desuden etableret et Dinosaurland, hvor I kan besøge fortiden. Her er skeletter, fossiler og livagtige dinosaurer.

Zoo i Danmark er ved hånden også i Nordjylland, hvor Aalborg Zoo er et grønt åndehul tæt på byens centrum. Aalborg Zoo er det eneste sted i Danmark, hvor I kan se den berømte orangutang fra junglen i Borneo. I Aalborg Zoo er der også gode muligheder for at spise, endda hvis I selv vil grille.

Et besøg i en af Danmarks dyreparker er altid en stor oplevelse, især for familier. Den zoologiske have er som en oase, hvor vi kan slappe af i hyggeligt selskab med dyrene. En pause fra det moderne samfund, væk fra trafik og travlhed. Vi kan lære noget af, at vi hører sammen med dyrene, fra myreslugere til isbjørne.

De forskellige zoologiske haver og dyreparker i Danmark har varierende åbningstider og priser. I kan finde oplysninger online, også med nærmere information om den enkelte parks særlige tilbud. Ofte er der en butik i haven, hvor I kan købe sjove minder, for eksempel en smuk plakat til at hænge op derhjemme.

Udover de traditionelle Zoo og dyreparker har vi i Danmark også et rescue center for eksotiske dyr nemlig Odsherred Zoo Rescue – en fantastisk park, hvor man kan få gode dyreoplevelser, mens man støtter en god sag.