Fægtning

Leder du efter et spændende sted, hvor du kan prøve fægtning og få en god oplevelse?

Her på Funguide har vi samlet alle de bedste steder i hele Danmark, hvor du kan prøve fægtning.

Hvis du leder efter en god pris på fægtning, så kan du klikke dig ind under de enkelte fægteskoler og –klubber, hvor du finder mere information om priser, events og tilbud. 

Du kan klikke dig videre ind her på Funguide og sortere i de forskellige udbydere, som tilbyder fægtning som en spændende oplevelse. Du kan således finde et sted tæt på dig, hvor du kan prøve fægtning selv.

Fægtning kan bruges som en sjov oplevelse i forbindelse med mange forskellige former for begivenheder – det kan blandt meget andet være til et firmaarrangement, en polterabend aktivitet eller et andet event, hvor der skal ske noget nyt og spændende.

Fægtning er en sport, som kræver disciplin, hurtighed og præcision, da det gælder om at ramme modstanderen med din kårde, fleuret eller sabel, uden at du selv bliver ramt.

Fægtning er også en sport med stor elegance, og den blev da også brugt til at imponere kvinderne i de gamle Frankrig.

Det er klart, at du måske ikke lige bliver verdensmester efter et par enkelte timer, men ikke desto mindre er det en oplagt mulighed for at få en rigtig sjov og lærerig oplevelse.

Fægtning egner sig både for voksne og for børn, og der findes således rigtig mange fægteklubber og fægteskoler i Danmark, som tilbyder undervisning til selv helt unge børn.

Uanset om du ønsker at gå til fægtning på et mere fast plan, eller om du blot er på udgik efter en enkeltstående sjov oplevelse, så har som oftest altid mulighed for at få udleveret eller leje det nødvendige udstyr til fægtning såsom dragt, maske, fleuret, kårde og sabel direkte hos fægteskolen eller –klubben.

Fægtning som kampsport har sin oprindelse fra helt tilbage i det gamle Egypten 1.100 før Kristi fødsel. Siden dengang har fægtning spredt sig ud til hele verden – selvfølgelig dels som teknik i rigtig kamp og i krige, men også i høj grad som kampsport. Fleuretten, som man træner med i fægtning, kommer f.eks. af det franske ord fleur, som betyder blomst.

Her i Danmark er fægtning også ganske udbredt, og du har derfor rigtig gode muligheder for hurtigt og nemt at finde frem til et sted, hvor du kan fægte mod venner, familie eller andre fægtere her på Funguide. God fornøjelse!

Fægtning er en intens og sjov sport – I nedenstående video er nogle af verdens bedste udøvere i duel: