Gokart og karting

Gokart er blevet et større og større hit blandt både børn og voksne de senere år. Der er kommet flere og flere gokartbaner til på landsplan, både indendørs karting såvel som udendørs karting. I takt med den stigende popularitet og efterspørgsel på gokartbaner i Danmark, er udbuddet selvfølgelig også vokset.

Tryk på de enkelte regioner for at se lister over baner i den pågældende region.

Her på Funguide har valgt at gøre det nemt og overskueligt for dig, når du vil finde en karting bane nær dig. Hvad enten det er til en polterabend, til en børnefødselsdag, eller om du vil begynde at gå til gokart for alvor, så er det vigtigt at finde et godt center eller udendørs bane, hvor forholdende er optimale.

Derfor har vi samlet en række danske indendørs og udendørs gokart baner fra hele landet, så du hurtigt og nemt kan finde en nær dig. Her på Funguide skal det være nemt og hurtigt at finde frem til gode og sjove oplevelser, hvad enten man er fra Jylland, Sjælland, Fyn eller andre steder i landet.

En god gokart bane skal naturligvis leve op til en række forskellige kriterier, for at det kan blive en succes at køre på den. Succeskriterierne er selvfølgelig forskellige fra person til person, men vi har alligevel udvalgt en række baner og centre ud fra nogle standardkriterier. Alle baner her på Funguide lever derfor op til de krav, som en god gokartbane bør. Der er således gode muligheder for at trykke speederen i bund og race derudaf, hvad enten du ønsker at køre indendørs eller udendørs. Mange af centrene her på siden tilbyder også undervisning i at køre gokart, så du selv eller dit barn kan gå til det på fast basis. Derudover findes der også en del gokart centre, som har fokus på bæredygtighed, andre på store udvalg af faciliteter osv., og derfor har vi valgt at repræsentere en masse centre med forskellige værdisæt, så der er noget for enhver.

 

Indendørs Gokart og Karting

Hvis du vil køre gokart indendørs, så er der kommet flere og flere centre til herhjemme i Danmark de senere år. Traditionelt set kører man oftest gokart udendørs, og hvis man tænker på de store professionelle løb såsom Formel 1, så foregår de selvfølgelig også under åben himmel. Ikke desto mindre er der poppet flere og flere centre med indendørs karting op på landkortet, og det er jo skønt for alle os, som gerne vil kunne køre under et tag, i tørvejr og fri for blæst osv. Selve gokarterne kører langsommere end de udendørs gokarts og en typisk udlejningskart har en topfart på 50-60 km/t. Det lyder måske ikke af meget, men man sidder tæt på jorden, så det føles rigtig hurtigt.

Indendørs gokart og karting

 

Her på Funguide finder du således en masse gode og populære steder, hvor du eller dit barn kan køre gokart indendørs, hvad enten det er i København, Odense, Århus – På Sjælland, Jylland eller derimellem. De forskellige indendørs gokart baner byder på en masse forskellige variationer fra sted til sted – nogle centre har meget lange baner, mens andre har mindre baner – nogle er med flere sving end andre, og således adskiller de enkelte steder sig fra hinanden. Dette er en skøn ting ved de mange forskellige baner, da man på den måde kan variere sin kørsel fra tid til anden.

Når du vil køre gokart indendørs, så vil du hurtigt opdage, at der tilbydes mange forskellige sjove oplevelser på banerne. Der tilbydes forskellige typer af løb, f.eks. Grand Prix og Le Mans. På den måde er der noget for enhver smag og til enhver type oplevelse.

Ovenstående video er fra verdens største indendørs gokartbane: Racehall Cph, der ligger i Taastrup ved København

Hvis du er på jagt efter et godt sted til karting indendørs, som f.eks. passer godt til en polterabend, en drengerøvstur eller måske en børnefødselsdag, så finder du med garanti hurtigt et passende center i nærheden af dig her på Funguide. Vi har et stort og flot udvalg af indendørs gokartbaner i hele Danmark, og de tilbyder hver især standard typer kørsel og løb samt forskellige specialtilbud.

 

Udendørs Gokart og Karting

Rigtige Gokart entusiaster er oftest mest til de udendørsbaner, grundet de større baner, højere hastigheder og bedre muligheder for at overhale. Hvis du leder efter en bane, hvor du kan køre gokart udendørs, så findes der heldigvis også en masse gode muligheder på dette område. Rundt omkring i hele landet ligger der nemlig en lang række udendørs karting baner, hvor du kan race derudaf under åben himmel. Der findes muligheder for at køre gokart udendørs i både København, Roskilde, Aarhus samt mange andre steder på Sjælland, Fyn og i resten af landet.

 

Ovenstående video viser kørsel på den udendørs gokartbane i Roskilde

Her på siden har vi derfor også samlet de mange udendørs gokartbaner, så du har de bedste forudsætninger for at finde et sted, som passer til dine ønsker til en god oplevelse. Der er nemlig rigtig mange gode oplevelser at hente i at køre gokart udendørs, da man får en helt anden dag ud af det, end når man kører indendørs. Begge muligheder er gode, men der er selvfølgelig forskel på at køre på en indendørs bane og en udendørs bane. Primært går det væsentlig stærkere på en udendørsbane hvor udlejningskart kan nå hastigheder på 80-100 km/t. Ligeledes er det ofte meget bredere baner, som giver gode muligheder for at overhale

Mange af de danske gokart klubber og baner tilbyder også undervisning og gokartskoler på deres udendørs baner, og på den måde kan du eller dit barn også få en god og spændende hobby at gå til. Og hvem ved, hvad det kan udvikle sig til? Alle de store verdenskørere startede oftest i en gokart. Du kan frit bruge Funguide til at kigge efter steder, der tilbyder karting udendørs – dette gør du ved at klikke dig ind under de forskellige geografiske områder, eller du kan filtrere efter typer af oplevelser. Mange af stederne tilbyder nemlig også decideret arrangementer, forskellige løb og sjove muligheder for at køre mod hinanden. Dette er oplagt, hvis du skal arrangere en festlig begivenhed i form af en børnefødselsdag, en polterabend eller lignende. Du finder information om de forskellige udendørs baner på de enkelte undersider.

Gokart og Karting for børn

Der findes også et utal af muligheder og steder med gokart for børn. Langt de fleste af de gokart klubber og centre, vi har herhjemme i Danmark, har specielle tilbud til børn og unge. Der er også mange børn, der kører gokart, og karting er generelt blevet mere udbredt blandt de helt små og unge. Dette ses også i den udvikling af talenter, vi ser herhjemme. Hvis du leder efter et godt sted med gokart til børn, så tilbyder langt de fleste af de steder, som er repræsenteret her på Funguide, gode tilbud om karting for børn.

Geografisk set er der gode muligheder for dette i hele landet, lige fra Jylland til Sjælland, i København, i Aarhus og i resten af landet. En gokart kan også ses som et godt, solidt og spændende stykke legetøj, så at sige. Den kan nemlig være med til at give barnet en hel masse sjove, udfordrende og spændende timer. Det kræver koncentration, fokus og dedikation at blive god til karting, og derfor er det med til at udvikle barnets evner inden for disse områder.

Hvis dit barn ønsker at gå i gokart skole eller lignende, så kan du oftest lege en gokart, og ellers kan du købe en ny eller en brugt gokart til barnet. Dette kan gøres på flere forskellige hjemmesider, og ellers kan du spørge i dine lokale gokart klub. Brug gerne Funguide til at finde frem til en bane nær dig, så du kan se, om de eventuelt tilbyder salg af en brug gokart til dit barn. Husk også at kigge efter andet udstyr og køb dragt, hjelm samt andet nødvendigt udstyr, så dit barn kan køre gokart sikkert. Nogle gange er det også muligt at leje disse former for udstyr hos de enkelte klubber og centre, så spørg eventuelt ind til det, inden du går ud og køber al udstyret selv.

Generelt kører børn også i mindre kraftfulde gokarts end de voksne for at nedsætte risikoen for at de kommer til skade.

Gokart og Karting i Danmark

Uanset om du leder efter en god oplevelse i form af et sjovt gokart arrangement, som en enkeltstående og morsom dag med gode oplevelser, eller om du leder efter noget mere fast såsom en gokartskole, så finder du det helt sikkert her på siden. Det er også stort set underordnet, hvor i landet du leder efter et sted. Her på Funguide har vi repræsenteret alt lige fra centre, der tilbyder kørsel i gokart indendørs til større baner, hvor der er mulighed fra karting udendørs – rundt omkring fra hele landet. Det er nemlig vigtigt for os, at alle har nem og hurtigt adgang til at finde frem til et lokalt center eller klub, hvor der er mulighed for at dyrke denne sjove og spændende disciplin – hvad enten det er som en sport eller på hobbyniveau.

Der ligger således baner over alt i landet, og du kan køre gokart i Danmark, uanset hvor du bor. Der er steder i både København, Roskilde, Ballerup på Amager og andre steder på Sjælland – og helt over til Odense, Kolding, Århus, samt mange andre steder på både Fyn og i Jylland. Uanset hvilket sted du vælger, og uanset hvilken form for oplevelse du søger, så er der gokart i hele Danmark og til alle aldre.

Der er faktisk også mange voksne, som dagligt, ugentligt eller månedligt dyrker denne hobby. Det kan være fordi, man elsker at rode med motorer, elsker at race med 110 i timen, det sociale aspekt, der er ved at være med i en gokart klub – eller en god kombination af alle tingene. Du vil hurtigt opdage, at der er rigtig mange gode stunder, som ligger og venter på dig, hvis du først giver dig i kast med karting.