Escape room og Escape games i Danmark

Er du til gåder, koder og mystik? Så bør du overveje en oplevelse i form af escape games og mystery room.

Escape games, escape spil eller escape room er en international oplevelse, som bare er vokset og vokset i Danmark de sidste mange år.

Klik på nedenstående områder for at se de escape rooms, der ligger i området.

Konceptet går ud på, at du bliver lukket inde i et eller flere rum sammen med dine meddeltagere, hvorefter i skal løse koder og gåder for at komme videre eller ud igen.

Der findes mange forskellige former for udfordringer lige fra fængsler og laboratorier til bombelege og bankbokse.

Du kan også spille escape spil og se mere omkring legene og spillene på din iPhone eller iPad. Oplevelsen er typisk ikke gratis, men det er bestemt pengene værd og en sjov udfordring for alle.

Her på Funguide kan du bruge søgefunktionen til at finde tilbud på  mystery rooms flere steder i Danmark – Du finder dem i både Aalborg, Århus og det øvrige Danmark.

Tag dine kollegaer, venner eller familie med ind til en omgang hjernevridende og udfordrende escape games, hvor i sammen bliver nødt til at lægge hovederne i blød for at løse gåderne og komme ud igen. Det er ikke altid lige let, men det er bestemt sjovt, og det er en anderledes oplevelse, som du sent vil glemme. Se mere ved at klikke dig ind her på siden.

Escape room

Konceptet bag escape games og breakout rooms

Escape room spil går ud på at samarbejde for at løse opgaver. Som navnet antyder, handler det oftest om at bryde ud af et rum. Det kan sagtens være, der venter nye opgaver, når man har løst opgaverne og er brudt ud første gang.

Der kan være helt vildt mange forskellige opgaver inde i et breakout room. Alle sanser skal i brug – og uret tikker. Man har som regel 60 minutter til at knække koden og komme ud. Hvis man ikke løser opgaverne inden for tidsfristen, har man tabt.

Escape events er blevet meget populære i hele verden indenfor de seneste år. Man kan være sammen med sine venner, familie eller kolleger på en helt anden, udfordrende og spændende måde end normalt.

Her kan du finde et escape room i dit nærområde. Der kommer flere og flere til, så der er helt sikkert mange forskellige slags at vælge imellem.

Det kan være, I sammen skal bryde ud af et fængsel til polterabend?

Eller hvad med at bryde ud af en bankboks til næste firmafest?

Der findes escape games til ethvert arrangement og for næsten alle aldre. Kig efter her i udvalget for at finde noget, der passer til den begivenhed, du søger underholdning til.

Escape rooms i Danmark

Hvis du søger et escape room Danmark, er hjælpen heldigvis lige ved hånden. Der findes spil flere steder i Danmark. Det er egentlig bare med at vælge det breakout room, som passer bedst til lejligheden.

Der er mulighed for et varierende antal deltagere pr. rum. Man kan finde sammen om nøjagtig de gåder, koder og opgaver, der vil være allermest udfordrende og sjove at kaste sig over i fællesskab.

Det er underordnet, hvor i DK arrangementet skal finde sted. Der bliver ikke tale om lange køreture til det nærmeste arrangement uanset hvad. Der er noget at komme efter, om der så søges event i København, Jylland eller på Fyn.

Det er egentlig bare at sætte sig ned og samle alle de gode idéer. Vil man helst prøve et escape room, der finder sted i et laboratorium?

Eller hvad med en af de populære bombelege – løs koden eller bomben eksploderer!

Der bliver helt sikkert tryk på fra start til slut. Find et event, der vil aktivere alle arrangementets deltagere.

Escape games som aktivitet til arrangementer

Festudvalget på firmaet kan finde et tilbud, der vil give alle en sjov og mindeværdig dag. Her på siden er der mere info og pris på de forskellige escape games.

Det vil være et stærkt krydderi som aktivitet til rigtig mange forskellige arrangementer.

Det særlige er, at selskabet bliver stillet en opgave, hvor alle skal bidrage for at løse den. Indenfor samme spil er der brug for mange slags evner. Der vil være behov for en talknuser, en kryds og tværs-nørd, en stærk mand eller kvinde, en med rolige hænder under pres under pres osv.

En polterabend bliver helt sikkert taget til et nyt niveau, når arrangements deltagere skal hjælpe bruden eller gommen med at undslippe et escape room. Man kan også sagtens blive delt op i flere hold og bagefter se, hvem der gjorde det bedst.

Selvsagt er det helt idéelt til teambuilding, hvor det netop handler om at holdet skal samarbejde for at komme i mål – at det så er sjovt oveni går det bare mere oplagt til et firmaarrangement.

Under alle omstændigheder vil dagen blive husket efterfølgende. Selvom man måske ikke når i mål med løsningen, før tiden løber ud, har man haft det forrygende.

Det kan være, det kalder på revanche.  Næste gang må være lykkens gang – ingen gåder må stå uløste tilbage!

Escape room laboratory

Escape room for 2 personer

Man kan finde gåder og mysterier for ned til bare 2 personer. Der kan således blive tale om hygge for et par venner, kone og mand – eller noget helt tredje.

Når I ikke er mange om at løse opgaverne, bliver det hele noget mere overskueligt. Man kan dele arbejdet mellem sig og hjælpe hinanden med at komme i mål, før tiden løber ud. Det kan blive en fast hobby at bryde ud af diverse escape games.

Hvis man kigger på de mange escape rooms i Danmark, så er det både muligt med mange deltagere eller helt ned til 2. Der kan både være fordele og ulemper ved at være flere eller få om opgaverne.

Der findes efterhånden et utal af forskellige gåder, man kan løse. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Man kan specialisere sig indenfor mystik, uhygge, bankbokse eller noget helt andet.

Siden starten på fænomenet tilbage i 2004, er der kun blevet mere og mere at vælge imellem. Rigtig mange deltagere vil have flere gåder, når de først har prøvet det én gang. Der går hurtigt konkurrence i at kunne bryde hurtigst ud af rummene.

Husk! Dem, der har det mest sjovt, vinder hver gang!

Escape games som spil og brætspil

Der findes et utal af temaer for de rum, man skal forsøge at bryde ud af. Mange gange foregår handlingen i bestemte lande eller byer, hvor der så skal lidt af hvert til for at løse opgaverne i sidste ende.

Escape spil findes i de udgaver, hvor man rent fysisk bliver lukket inde i et rum – man kan dog også prøve temaer som brætspil, hvor det hele kan findes frem derhjemme, når lysten er til det.

Nogle af de mest populære temaer er: At skulle undslippe en hule, et fængsel eller endda en børnehave – man kan som sagt finde et arrangement for alle aldre!

Der er som regel en historie bundet op på temaet – men det er ingen selvfølge. Nogle gange handler det simpelthen bare om at bryde ud.

Mystik og noget overnaturligt er selvfølgelig meget populært. I kan også få til opgave at opklare mord og demontere bomber.

Eller hvad med at prøve sig af som indbrudstyv – bare for en enkelt dag?

Ja, konceptet er helt sikkert kommet for at blive. Du kan også blive udbryderkonge sammen med venner, kolleger eller familie.

 

Escape room filmene fra 2019 og 2021

Konceptet er blevet så populært at det i 2019 dannede rammen om thrilleren “Escape room”.

6 mennesker bliver inviteret til at skulle løse en serie af gåder for at vinde en pengepræmier – det viser sig dog, at disse escape games er af en helt anden dødelig slags end de gængse man kan prøve.

Sammen må de prøve at overleve og komme ud af de dødelige rum.

Filmen blev en fin succes og “Escape room 2: tournament of champions” kom i biograferne i sommeren 2021, hvor de dødelige udfordringer for de tilbageværende helte forsætter.

Du kan se trailers for de 2 film her:

Escape Room the movie (2019)

Læs mere om filmen her: Wikipedia og Imdb

Escape Room 2: TOURNAMENT OF CHAMPIONS (2021)

Og læse mere om filmen på wikipedia og Imdb

 

Faq om Escape rooms i Danmark

+

Hvad er et escape room / escape game?

Et escape game / escape room er et rum fyldt med gåder og ledetråde, der skal løses af en gruppe på tid – typisk en time.  Hvert rum er typisk stemningsfyldt ift. en historie f.eks. flugt fra en fængselscelle.

+

Hvad koster et escape room / escape game?

Priserne varierer meget fra sted til sted og weekenden er som regel dyrere.

Man betaler oftest en fast pris for 60 minutter i Escaperoomet – andre steder betaler man pr. person med et minimums antal.

Regn dog med imellem 150 kr til 400 kr. pr. person.

+

Hvor mange deltagere kan man være i et escape room?

Det varierer meget. De fleste er mellem 3-6 personer pr. rum. Nogen udbydere har rum, hvor man kan være 2 deltagere.

Er man flere end 6 personer booker man typisk flere rum på samme tid.

+

Hvad er det bedste escape room / escape game?

Det er ikke sådan lige at afgøre ift. smag og behag.  Vi har dog samlet en oversigt over mange af de bedste udbydere her på Funguide.

+

Hvor svært er et escape room / escape game?

Sværhedsgraden varierer ret meget fra rum til rum.

Ofte er udbyderen god til at skrive sværhedsgraden og har ofte også rum med forskellig sværhedsgrad.

+

Hvor kan man prøve et escape room?

Escape rooms er blevet kæmpestort i Danmark og findes nu i de fleste større danske byer.  Vi har lavet et overblik her på Funguide over de forskellige escape rooms.

+

Kan børn prøve et escaperoom?

De fleste escape rooms er lavet til voksne, men der kommer flere og flere som også tilbyder rum til hele familien.

På Funguide har vi markeret de rum, som er børnevenlige.