Bowling og Bowlinghaller i Danmark

Bowling er en sjov oplevelse, som skal være hurtig og nem for alle at finde frem til. Derfor har vi her på Funguide samlet de bedste steder, hvor du kan spille bowling i et bowling center i hele Danmark.

Her på Funguide har vi nemlig samlet de allerbedste bud på et godt bowling center fra en lang række Danske byer.

Du finder blandt andet gode bud på et sjovt bowling center i København, Odense, Aalborg og Århus. Mange af de steder, vi har repræsenteret her på siden, tilbyder en masse sjove events i form af polterabend, børnefødselsdag, firmaarrangement og meget andet.

I de fleste bowlinghaller finder du også et event såsom nattebowling, hvor lyses slukkes, og der fyres op på diskolys og fed musik. Sådan et event i et bowling center egner sig f.eks. rigtig godt til en bytur eller en julefrokost. Hvis du leder efter priser og en god deal på bowling i et bowling center, så er du også havnet det helt rette sted.

Vi har nemlig gjort det nemt for dig at få et overblik over de bedste og sjoveste bowlinghaller nær dig, så du hurtigt kan finde frem til den skarpeste pris og den bedste deal. Bowling er derudover også perfekt og oplagt som en oplevelse til en tur med familien, hvor der rigtig skal hygges igennem på en anderledes måde.

Der går hurtigt konkurrence i den, når ungerne forsøger at vælte flere kegler end forældrene, og hvem ved, måske er det en af de små, der løber med sejren.

På Funguide finder du bl.a. også et bowling center, som har et stort legeland tilknyttet selve bowlinghallen – dette egner sig perfekt til en tur med familien, der har helt små børn, som hellere vil rende rundt og lege end at spille bowling.

Så kan ungerne brænde noget krudt af, mens i voksne hygger jer på bowlingbanen.

Bowlingreglerne

Hvis du ikke kender meget til bowling spillet, så har vi, nederst på siden, skrevet en beskrivelse  af selve spillet, og hvad man generelt kan forvente sig af en bowlingoplevelse.

På en bowlingbane er der opstillet 10 kegler i en pyramideformet formation. Hver spiller har 2 forsøg på en tur til at vælte de 10 kegler. Lykkes det i et skud får man ekstra mange point og lykkes det i to skud for man ligeledes en bonus. Ellers får man det væltede antal kegler i point. Hver spiller har 10 runder til at bowle flest mulig point og den der har flest point vinder spillet. Den bedste måde at vinde et bowlingspil på er at lave strikes. En strike er når man vælter alle ti kegler i sit første forsøg. Derudover kan man også lave spares, som giver gode ekstra point. Man laver en spare ved at vælte alle 10 kegler på sine 2 forsøg.

For lidt mere detaljeret info om bowlingregler og bowlingens historie kan du læse om spillet her

Partybowling

Langt de fleste bowlinghaller tilbyder ligeledes partybowling (kært barn har dog mange navne og kan også hedde laserbowling eller cosmic bowling og meget meget andet). Partybowling foregår som regel om aftenen enten fredag eller lørdag, hvor bowlingbanerne bades i disco eller ultraviolet lys, mens der spilles partymusik med en vis volume.

Nogle bowlinghaller har en variation, hvor man kan bowle sig til en gratis omgang drikkelse ved at lave en strike når en bestemt farvet kegle står forrest på banen. Partybowling er oftest et hit som opvarmning til en god bytur, herretur eller polterabend, hvor man som gruppe kan høre noget musik, dyrke lidt sport og samtidig få lidt at drikke.

Denne video er et godt eksempel på hvad man forvente sig:

Bowling og mad

Bowling kan være en super god oplevelse i sig selv. Vi danskere vil dog oftest gerne have lidt at spise enten før eller efter spillet – derfor har vi her på Funguide samlet en lang række bowlingcentre, som enten har deres egen restaurant eller café tilknyttet.

På den måde du hurtigt finde frem til en mulighed for bowling med spisning, hvad enten du ønsker fastfood, buffet, grill, mexicansk eller klassisk dansk mad. I forbindelse med en børnefødselsdag er der f.eks. også mange af bowlinghallerne her på siden, som tilbyder pizza og kagemand, som en perfekt prik over i’et til enhver børnefødselsdag.

Bowling og mad hører også sammen, når vi taler andre former for events – f.eks. en julefrokost. Til enhver julefrokost hører sig naturligvis både underholdning og god mad. Derfor er der også mange bowlinghaller i Danmark, som tilbyder bowling for julefrokostselskaber, hvortil der serveres en lækker julemenu fra centrets egen restaurant eller café.

Når du skal finde frem til nogle priser, som passer til din pengepung og dine ønsker, så kan du med fordel gå på jagt her på Funguide.

Du kan sortere efter f.eks. geografisk præference, eller hvilke events du ønsker, og så kan du klikke dig ind under de enkelte udbydere og bowlinghaller og finde et godt sted, som tilbyder bowling og mad til gode priser. Hvis du skal spille bowling i længere tid, kan det være en god idé at få lidt i maven, inden kampen går i gang. Der er heldigvis mulighed for at hente forfriskninger og mindre snacks i de fleste bowlinghaller, som du kan tage med på banen.

 

Bowling udstyr

For at kunne bowle rigtigt, så skal du naturligvis have fat i det rette bowling udstyr og bowling tilbehør.

Bowling udstyr og bowling tilbehør kan være alt lige fra din bowlingkugle, en bowling kegle, bowlingsko og en bowlingtaske. Du kan selv gå ud og købe mange af disse ting i en butik – og nogle af de bowlingcentre, som er repræsenteret her på Funguide, sælger faktisk også en del af det nødvendige bowling udstyr og bowling tilbehør direkte i deres egen butik. Hvis du ikke ønsker at investere større summer i en masse bowling udstyr, så kan du selvfølgelig også bare leje dit bowling tilbehør direkte i bowlinghallen.

Bowlingkugler og kegler er i 99% af tilfældene inkluderet i prisen, når du skal ud at bowle. Typisk vil dine bowlingsko skulle lejes i bowlinghallerne som tager et mindre beløb for at udleje sko. Du behøver heller ikke at være bekymret for din skostørrelse, når du skal bowle.

Ethvert godt bowling center kender nemlig deres typiske kunder, og de vil derfor altid have det nødvendige antal bowlingsko i forskellige størrelser stående klar på hylderne. De er dog ikke altid lige inspirerende i deres udseende:

Gamle bowlingsko

Hvis du bliver fanget af bowlingspillet og ønsker at gå til det på mere fast basis, så kan det være en rigtig god idé at købe dit helt eget bowling udstyr og bowling tilbehør. De fleste danskere, som spiller bowling ofte, har således både deres egen bowlingkugle, bowlingtaske og bowlingsko. Her er et lidt mere stilfuldt eksempel på et par bowlingsko:

SejeBowlingsko

Du kan klikke dig ind under de enkelte bowlinghaller her på Funguide og se, om de sælger eller lejer deres bowlingudstyr ud.