Minigolf

Velkommen til Funguides side for minigolf og minigolfbaner i Danmark.

Her har vi samlet et overblik over mange forskellige indendørs og udendørs minigolfbaner over hele Danmark.

Nedenfor skal du vælge den landsdel, hvor du vil spille.

Indendørs Minigolf

I København, Århus, Odense og mange af de store provinsbyer kan du finde indendørs minigolfbaner af høj kvalitet.

Fordelen ved at spille indendørs fremfor udendørs er bl.a.:

  • I kan spille hele året rundt
  • I behøver ikke at bekymre jer om, hvorvidt vejret nu holder til jeres arrangement
  • Indendørs baner er ofte flot udsmykkede og dekorerede, hvilket giver en ekstra lækker oplevelse
  • Ofte finder du indendørs baner i aktivitetscentre, bowlinghaller og lignende, som også byder på andre sjove aktiviteter.
    Hvis I kombinerer dem, kan I hurtigt planlægge f.eks. en hel polterabend
  • Der er meget ofte mulighed for at spise og drikke ved indendørs baner.
    Flere steder, f.eks. hos Bowl’n’Fun har de endda lækre restauranter, så I kan holde hele jeres arrangement hos dem uden at skulle bekymre jer om transport

De fleste indendørs baner er placeret i yderkanterne af byerne, hvor der ofte er god plads til parkering. Men du finder også indimellem centralt placerede baner, hvilket bl.a. er en fordel, hvis du også vil nyde baren på stedet, eller vil videre i byen.

Her kan du se en video fra én af de lækre indendørs baner hos Bowl’n’Fun:

 

 

Minigolf udendørs

Udendørs minigolf har i mange år været et kæmpe hit blandt danskere, som ønsker at hygge sig i venners lag eller med familien. Der er da også kommet flere og flere steder med udendørs minigolfbaner rundt omkring i hele landet.

Hvis du er på udkig efter et sjovt spil, hvor hele familien kan konkurrere og hygge sig på samme tid, så er minigolf netop et oplagt valg.

De mange udendørs baner har som regel en lang række forskellige huller, du kan spille. På den måde får du både lidt frisk luft, lidt motion og masser af hygge og udfordringer. Det er nemlig ikke altid lige let at få den lille golfbold ned i hvert hul, og det kræver lidt omhyggelig koncentration, hvis du vil vinde over din bedre halvdel, din søster eller dine forældre.

Fordelene ved at spille minigolf udendørs fremfor indendørs er:

  • Helt oplagt; at I kan nyde den friske luft og det forhåbentligt gode vejr!
  • At man ofte finder udendørs baner de steder, man i forvejen typisk tager hen på sommerferie i DK
  • I kan som regel komme til uden tidsreservation, så udendørs minigolf er et oplagt valg til en spontan aktivitet
  • Ofte ligger de udendørs baner i forlængelse af andre sjove udendørs aktiviteter som f.eks. legepladser
  • Langt de fleste steder kan du købe en is!

Rigtig mange af de dejlige danske campingpladser tilbyder udendørs minigolf som aktivitet. Vi vil dog altid opfordre dig til lige at ringe og spørge på forhånd, om I kan spille også selvom I ikke bor på campingpladsen. Som regel er det heldigvis ikke noget problem.

 

Minigolfbaner i Danmark

Minigolf er blevet en stadig mere populær aktivitet i Danmark. Og med god grund! Det er en god og hyggelig måde at være sammen på, uanset om man er i familie, er venner eller kolleger.

Og derfor finder man nu rigtig mange gode minigolfbaner i Danmark.

I de store byer som København, Århus og Odense, samt de større provinsbyer finder man ofte flotte indendørs baner, der har åben hele året rundt. Og rundt omkring i landet, særligt i de populære feriedestinationer, finder man en lang række store og små udendørs minigolfbaner.

Vær dog opmærksom på, at kvaliteten på minigolfbaner i Danmark kan svinge utroligt meget. Hvis I er uheldige, finder I en kedelig, ujævn betonbane uden nogen form for udsmykning eller beskyttelse mod vind og vejr.

Men hvis I kigger jer lidt omkring, f.eks. her på Funguides sider, kan I også finde nogle super spændende baner. Udendørs baner, der er eventyrligt udformede med f.eks. middelalderligt tema, små søer eller smuk beplantning.

Eller indendørs baner, hvor I spiller i “Black light”, hvilket giver en speciel og disko-agtig oplevelse. Eller hvor ejeren har bygget en hel lille verden op og pyntet med f.eks. miniature Eiffeltårn eller lignende.

Nogle baner er lette at gå til, mens andre kan være fortvivlende umulige! Vi anbefaler, at I finder en godt sammensat bane, der har lidt til både nybegynderen og teknik-hajen. Og gerne en bane med forhindringer som f.eks. en vindmølle, der skal gennemføres – det giver en ekstra dimension på oplevelsen.

 

Minigolfudstyr og køller

Flere har spurgt os, om man selv skal medbringe minigolfudstyr og køller, når man spiller?

Det slipper man heldigvis som regel for. Langt de fleste steder er lån af køller og bolde med i prisen pr. deltager.

De fleste steder har de endda også særlige køller til børn. Børnekøller er lidt kortere end dem til voksne, hvilket gør dem lettere at styre med og mere passende i højden.

Vi er også blevet spurgt om, hvorvidt man kan bruge almindelige golfkøller på en minigolfbane?

Vi vil ikke afvise, at man kan, men vi kan på den anden side heller ikke anbefale det. De fleste udendørs baner er belagt med en form for asfalt, og det har farmands (eller mors) dyre putter altså ikke godt af. Og ved de fleste indendørs baner vil de nok betakke sig for, at du kommer slæbende med dit eget udstyr.

Det skal dog ikke afholde dig fra at gøre din lillesøster eller din kollega til din caddie!

For mange er minigolf en aktivitet, de nyder en enkelt gang eller to om året. Men nogle bliver bidt af en gal golfbold, og dyrker minigolf lidt mere regelmæssigt f.eks. ved at melde sig ind i en klub eller købe et sæsonkort.

Her kan det måske være på plads at købe sine egne køller og bolde. For det er jo ikke sikkert, at dem man får udleveret på stedet er helt i topform. Det er jo set gennem tiden, at folk har hamret dem ned i jorden, når de har lavet et fejlskud!

 

Minigolf regler

Minigolf er heldigvis ret simpelt at gå til, når det handler om regler.

De fleste steder spiller man efter følgende regler:

  • Det gælder om at gennemføre banen på færrest muligt slag
  • Man skiftes til at starte, når der er et nyt hul
    (fordi det kan være en fordel at se andres forsøg, før man selv spiller)
  • Hvis bolden ryger udenfor banen giver det 2 strafpoints
  • Der kan være et max. antal slag, man må bruge pr. hul
    (det vil så typisk fremgå af et lille skilt ved benævnte hul)
  • Et slag, hvor man ikke rammer, tæller også som et slag

Nogle spiller også med følgende regler:

  • Hvis en bold befinder sig op ad en kant eller i et hjørne, må man gerne flytte bolden 5-10 cm ud (med hånden), så golfkøllens hoved kan komme ind bag (og man dermed kan spille)
  • Man må gerne flytte bolden tilbage til start. Allerede brugte slag tæller dog også

Vi anbefaler, at man giver børnene lidt mildere regler. At de f.eks. ikke får strafpoints, hvis bolden ryger ud af banen. At de kan starte et andet (og lettere) sted på banen end de voksne. Eller at det ikke tæller som et slag,  hvis man ikke rammer.